• Top Stories

    Viral: Ένα φιλί που έκανε τον γύρο του κόσμου

    Φιλί

    Φιλί


    Αν έχετε λογαριασμό σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο, και ειδικά στο Facebook ή στο Twitter, αποκλείεται να μην έχετε δει τις τελευταίες μέρες τη viral φωτογραφία του Hamid και της Aurelie, ενός γαλλοσυριακού ζεύγους που φιλιέται στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα κατά  του φανατισμού και του ρατσισμού.

    Ο Hamid Sulaiman και η Aurelie Ruby ανέβασαν τη φωτογραφία τους στο Facebook την Κυριακή, στον απόηχο των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι, και αυτή έγινε αμέσως viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 4.000 likes και 4.500 shares μέσα σε τέσσερις μέρες.

    Το μήνυμά τους; «Ως γαλλο-συριακό ζευγάρι, καθημερινά πληρώνουμε το τίμημα της τρομοκρατίας, του φανατισμού, του ρατσισμού, των συνόρων, των όπλων κλπ. Άντε γ…θείτε, η αγάπη θα κερδίζει πάντα».

    Ο Hamid και η Aurelie μίλησαν στο Mic για τη φωτογραφία τους, αναπτύσσοντας περαιτέρω τη φιλοσοφία τους: «Είμαστε στη γη ως άνθρωποι για να αγαπάμε», είπε η Aurelie. «Για τίποτα άλλο. Όλοι αξίζουμε να πάμε σε μία συναυλία χωρίς να σκοτωθούμε».

    Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν ο Sulaiman εγκατέλειψε τη Συρία το 2012 και έφτασε στη Γαλλία. Καλλιτέχνες και οι δύο, γνωρίστηκαν σε ένα θέατρο στο Παρίσι και έκτοτε είναι αχώριστοι.

    Η Aurelie περιέγραψε ένα περιστατικό που υπογραμμίζει τις σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο κόσμων από τους οποίους προέρχονται. Συζητώντας για το πώς θα έμοιαζε το μελλοντικό παιδί τους, αποφάσισαν να αναζητήσουν στο Google εικόνες μωρών από τη Γαλλία και τη Συρία. Στην αναζήτηση για μωρά από τη Γαλλία, εμφανίστηκαν όμορφες εικόνες αγγελικών μωρών. Όμως πριν ξεκινήσει την αναζήτηση για μωρά από τη Συρία, ο Sulaiman τη σταμάτησε, εξηγώντας ότι δεν ήθελε να τη βάλει στη διαδικασία να δει  τις αμέτρητες εικόνες νεκρών παιδιών που είχαν την ίδια τύχη με τον μικρό Αϊλάν, ο οποίος πνίγηκε στο Αιγαίο.

    Εν τέλει, το μήνυμά τους είναι πολύ απλό: «Μόνο η αγάπη μπορεί να νικήσει το μίσος».



    ΣΧΟΛΙΑ