ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Είμαι έτοιμος να σκεφτώ τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», δήλωσε για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη φλαμανδόφωνη εφημερίδα «De Zondag».
Καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους και το 2021 εξακολουθεί να σηματοδοτείται από την πανδημία, ο πρωθυπουργός του Βελγίου ανακοίνωσε ότι «η μετάλλαξη Όμικρον δεν θα είναι το τελευταίο κύμα» και «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό».
Για να γίνει αυτό, ο Βέλγος πρωθυπουργός σκιαγραφεί διάφορους δρόμους: επιπλέον κρεβάτια στην εντατική ή ακόμα και… υποχρεωτικό εμβολιασμό – ένα θέμα το οποίο ο Ντε Κρο δεν υποστήριζε τους τελευταίες μήνες. Σε αρκετές περιπτώσεις είχε πει ότι δεν επιθυμούσε να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, λέγοντας ότι πιστεύει περισσότερο στην πειθώ παρά στην επιβολή.
Ωστόσο στη συνέντευξή του στην «De Zondag» αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: πρέπει να εμβολιαστούν όλοι. Εάν μπορεί να βοηθήσει ο δρόμος του υποχρεωτικού εμβολιασμού, είμαι έτοιμος να το σκεφτώ», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι θα χρειαστεί συζήτηση στη Βουλή.
Για τον Αλεξάντερ Ντε Κρο, ωστόσο, πρέπει να ληφθούν υπόψη κι άλλα μέτρα σε μακροπρόθεσμη βάση.
«Τα νοσοκομεία μας πρέπει να είναι σε καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσουν την αιχμή των κρουσμάτων», τόνισε, επισημαίνοντας ότι 2.000 κλίνες εντατικής θεραπείας μάλλον δεν αρκούν.
Δεύτερον, τονίζει ότι πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια για τη συνεχή πρόληψη, τρίτον να ενισχυθούν τα κέντρα εμβολιασμού και ελέγχου και τέταρτον να μπει σε εφαρμογή ένα σύστημα με ανώτατα όρια που θα παρέχει σαφήνεια.
Διαβάστε επίσης:
Γαλλία: Τη λήψη επιπλέον μέτρων εξετάζει σήμερα η κυβέρνηση
Το Ισραήλ δοκιμάζει την τέταρτη δόση εμβολίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άνω Γλυφάδα: Μια γυναίκα νεκρή από την κακοκαιρία – Εγκλωβίστηκε από αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα νέρα
- Χάος στη Βουλή με την Κωνσταντοπούλου: Κατέβασε τη Λινού από το βήμα, φωνάζοντας για διαδικαστικά θέματα
- Άνω Γλυφάδα: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από τη νεροποντή – Παρασύρθηκαν οχήματα, δείτε βίντεο
- Καταιγίδες στην Αττική: Πάνω από 180 κλίσεις στην Πυροσβεστική -Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής