• Κοινωνία

    Βατόπουλος για εμβολιασμό: Τρίτη δόση μετά τον Σεπτέμβριο, αν χρειαστεί

    • NewsRoom
    εμβόλιο κορονοϊού


    Μια τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα χορηγηθεί μετά τον Σεπτέμβριο, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με τον καθηγητή μικροβιολογίας, Αλκιβιάδη Βατόπουλο.

    Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο καθηγητής επισήμανε ότι τα εμβόλια προστατεύουν από τη βαριά νόσηση και από τον θάνατο.

    Ακόμη, σημείωσε ότι η ο ρυθμός του εμβολιασμού θα κρίνει και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. «Δεν είναι μοιραίο να έχουμε πολλά κρούσματα, αλλά δεν είναι και κάτι που μπορούμε να αποκλείσουμε».

    Το μέλος της επιτροπής των ειδικών αναφέρθηκε και στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Από την πλευρά του υποστήριξε ότι πολλές φορές η μεγάλη πίεση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

    Στη συνέχεια ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να πειστεί για την ασφάλεια του εμβολίου.

    «Δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα όπως τέθηκε ως ζήτημα. Είναι μια συζήτηση που έφυγε από τον στόχο. Πρέπει να πειστεί ο κόσμος. Εφόσον σου ανατίθεται να περιποιηθείς έναν ηλικιωμένο ευάλωτο, οφείλεις να είσαι εμβολιασμένος», δήλωσε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

    Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

    Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η παθολόγος στο νοσοκομείο Νίκαιας, Μαίρη Αγρογιάννη, η οποία τόνισε ότι υπάρχει μια αύξηση στους ανθρώπους που εισάγονται στα νοσοκομεία και στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι ανεμβολίαστοι.

    Μάλιστα αποκάλυψε ότι στο νοσοκομείο της Νίκαιας νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μια 21χρονη και ένας 32χρονος, χωρίς να έχουν υποκείμενα νοσήματα.

    «Το ζήτημα είναι να μπορέσουν τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν. Θα χρειαστεί να επαναφερθούν κάποιες από τις κλινικές που λειτουργούσαν μέχρι Μάιο – Ιούνιο», συμπλήρωσε.

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Κορονοϊός: Πρόβλεψη Παυλάκη για 10.000 κρούσματα τη μέρα

    Συναγερμός στην Πάτρα: Θετικοί στον ιό τρεις γιατροί της καρδιοχειρουργικής

    Παναγιώτης Αρκουμανέας: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα – Νοσούν περισσότερο οι νέοι



    ΣΧΟΛΙΑ