• Κοινωνία

    Τζορτζ Φλόιντ: Νέο σοκαριστικό βίντεο από την δολοφονία – Αστυνομικός αγνοεί τις εκκλήσεις μαρτύρων να παρέμβει

    Τζορτζ Φλόιντ

    Ντέρεκ Σοβίν, Τζορτζ Φλόιντ


    Ένα νέο οπτικοακουστικό υλικό από την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει ακόμη περισσότερα για το έγκλημα που διαπράχθηκε κατά την βίαιη προσαγωγή του 46χρονου από λευκούς αστυνομικούς.

    Στο εν λόγω βίντεο, διάρκειας 2 λεπτών και 20 δευτερολέπτων, απεικονίζεται από άλλη οπτική γωνία το σοκαριστικό θέαμα του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν να πατά μέχρι θανάτου τον Τζορτζ Φλόιντ στο λαιμό με το γόνατό του. Ωστόσο, εκείνο που ήταν έως τώρα άγνωστο και προκαλεί εντύπωση είναι η αδιάφορη στάση των συναδέλφων του Σόβιν, οι οποίοι, παρά τις εκκλήσεις των παρευρισκομένων, δεν κάνουν απολύτως τίποτα, προκειμένου να αποτρέψουν το μοιραίο.

    Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο πρώην αστυνομικός, Του Θάο αγνοεί επιδεικτικά τις εκκλήσεις αυτόπτων μαρτύρων να παρέμβει για να σώσει τη ζωή του 46χρονου Αφροαμερικανού που, στιγμές πριν, ψέλλιζε ότι δεν μπορούσε να πάρει ανάσα.

    «Θα τον αφήσεις να σκοτώσει αυτό τον άνθρωπο μπροστά σου;», ακούγεται ένας αυτόπτης μάρτυρας να ρωτάει τον Θάο, που στέκεται λίγα μέτρα μακριά από τον πεσμένο στο έδαφος, Τζορτζ Φλόιντ που, λίγο αργότερα, έχασε τη ζωή του.

    Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Post, το βίντεο δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή στο Instagram ο Μπεν Κραμπ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Φλόιντ.

    «Αυτές οι εικόνες είναι απίστευτα σοκαριστικές και είναι ακόμα πιο δύσκολο να τις παρακολουθήσεις, συγκριτικά με το πρώτο βίντεο», έγραψε ο Κραμπ, σχολιάζοντας ότι ο Του Θάο εκτελούσε χρέη φρουρού, ενώ ο Ντέρεκ Σόβιν δολοφονούσε τον Τζορτζ Φλόιντ.

    Δείτε το βίντεο:



    ΣΧΟΛΙΑ