• Top Stories

    Τσίπρας για Θεσσαλονίκη: “Μέχρι το 2020 το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα είναι έτοιμο” (video)

    • NewsRoom


    Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Μπουτάρη στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, με θέματα συζήτησης που αφορούν τη Θεσσαλονίκη.Της συνάντησης, προηγήθηκε η τελετή θεμελίωσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος, παρουσία του Ισραηλινού προέδρου.

    Στη σύσκεψη ο Α.Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “το Μουσείο του Ολοκαυτώματος που θα χτιστεί στη Θεσσαλονίκη είναι χρέος τιμής απέναντι σε όλους όσους εξοντώθηκαν από τους ναζιστές και σημαντικό όπλο στη μάχη κατά της λήθης”.

    Σχετικά με τη θεμελίωση του έργου ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε ότι “θέλουμε αυτό εδώ το Μουσείο να είναι μία διαρκής υπενθύμιση για το πού μπορούν να οδηγήσουν ο φασισμός, ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και οι πρακτικές της βίας εναντίον οποιουδήποτε θεωρείται διαφορετικός. Δεν θα αδιαφορήσουμε απέναντι στις σκιές που εμφανίζονται στην Ευρώπη”.

    Έπειτα ευχαρίστησε το Γερμανικό δημόσιο τονίζοντας ότι «η συνεισφορά του έχει και συμβολική σημασία», το ίδρυμα Νιάρχος αλλά και τους διάφορους δωρητές.Ενώ, κατέληξε λέγοντας ότι «θα φυτέψουμε μαζί με τον Ισραηλινό συμβολικά ένα δέντρο. Είναι ελιές γιατί το δέντρο αυτό είναι σύμβολο της ειρήνης προκειμένου να προχωρήσει η φίλια και η αλληλεγγύη των λαών».

    Έτσι, και ο Ρουβέν Ρίβλιν, χάρην του Α.Τσίπρα, πήρε το φτυάρι και έσκαψαν συμβολικά το χώμα προκειμένου να φυτέψουν τις δύο ελιές.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ