• Top Stories

    Τσακαλώτος: Δεν νιώθω τύψεις για το πρόγραμμα μας, μόνο λίγο τσαλακωμένος!

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    «Τσαλακωμένος ως Αριστερός» δήλωσε πως αισθάνεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος πάντως συνεχίζει να υπερασπίζεται τις μειώσεις στους μισθούς. Άλλωστε, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha η μείωση στους μισθούς είναι« ίση με ένα καφέ το μήνα»!

    Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε ξανά για μια «αρκετά καθαρή έξοδο», παρά τις αντίθετες προειδοποιήσεις που έρχονται όλο και συχνότερα από το εξωτερικό. Όπως εξήγησε, πάντως, η επιτήρηση θα παραμείνει. Η βασική διαφορά, σύμφωνα με τον Τσακαλώτο, θα είναι η μετάβαση από ένα καθεστώς που η επιτήρηση αφορά και τους στόχους αλλά και το πως επιτυγχάνονται, το «πως να το κάνετε», σε ένα καθεστώς επιτήρησης που θα αφορά στους στόχους και το πως θα επιτυγχάνονται θα καθορίζεται με βάση το ελληνικό πρόγραμμα.

    «Δεν θα υπάρχει μια κατάσταση … που θα έχουμε επιτήρηση και μετά δεν θα έχουμε» τόνισε και πρόσθεσε ότι «σιγά σιγά θα μειώνεται».

    Σχολιάζοντας, μάλιστα, τις αναφορές Κοστέλο περί δεκαετούς παρακολούθησης παραδέχτηκε ότι «υπάρχει αυτό που λέει ο Κοστέλο» αλλά ανέφερε πως υπάρχουν και πολλές δυνάμεις μέσα στην Ευρωζώνη που λένε «αρκετά με λιτότητα».

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών
    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

    Ερωτηθείς για την υπεροφολόγηση ο υπουργός ανάφερε ότι τα επόμενα 5 χρόνια θα έχουμε 3,5 δισ. μείωση φόρων παραπέμποντας στο Μεσοπρόθεσμο και στα λεγόμενα αντίμετρα, ή τον «δημοσιονομικό χώρο», που όπως ανέφερε τον δημιούργησε η κυβέρνηση.

    Σχολιάζοντας μάλιστα την πρόταση του Μελανσόν να αποβάλει του Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς τον ΣΥΡΙΖΑ από τις τάξεις του, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε:

    «Με το σχέδιο που παρουσίασα και αυτό που είναι δικό μας πρόγραμμα, ήταν ένας συμβιβασμός, αλλά δεν νιώθω τύψεις γι’ αυτό. Δεν υπήρχε εναλλακτική. Ο κ. Μελανσόν είναι ένας προοδευτικός πολιτικός, αλλά εγώ έλεγα και λέω, ότι αν διαλυθεί η ευρωζώνη, δεν θα είναι από την αριστερά. Λίγο τσαλακωμένος μπορεί να είμαι μετά τη διαπραγμάτευση, αλλά όταν κυβερνάς πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς».

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών
    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

    Νόμιμο το Συλλαλητήριο, «δικαιωμένος» για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό στο 3% 

    Σε ερώτηση για το επερχόμενο συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Σκοπιανό ο κ. Τσακαλώτος έδωσε την… άδειά του, καθώς όπως είπε το θεωρεί «εντελώς νόμιμο».

    «Κάποιος είχε πει και από το δικό μου κόμμα ότι δεν γίνεται εξωτερική πολιτική με τα συλλαλητήρια. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

    Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει για το γεγονός ότι είχε αποκαλέσει τα Σκόπια «Μακεδονία», ο Υπουργός απάντησε μάλλον αφηρημένα λέγοντας ότι αισθάνεται δικαιωμένος για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ την εποχή του 3%.



    ΣΧΟΛΙΑ