• Κοινωνία

    Τραγωδία των Τεμπών: Τι αναφέρει το κοινό ιατροδικαστικό πόρισμα – 55 νεκροί έχουν ταυτοποιηθεί

    Γενική άποψη από κατεστραμμένα βαγόνια μετά από σύγκρουση δύο τραίνων, σε δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από την Λάρισα

    Γενική άποψη από κατεστραμμένα βαγόνια μετά από σύγκρουση δύο τραίνων, σε δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από την Λάρισα ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ


    Σε ενιαίο ιατροδικαστικό πόρισμα, στο οποίο αναφέρεται η αιτία του θανάτου για όλα τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, προχώρησε η ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας, η οποία διενεργεί τις  διαδικασίες νεκροψίας-νεκροτομής.

    Σύμφωνα με το ThessToday.gr, στο ιατρικό έγγραφο αναγράφεται η αιτία θανάτου για όλους τους νεκρούς.

    «Πολλαπλές βαρείες κακώσεις σώματος συμβατές αναφερόμενου ατυχήματος (σύμφωνα με πληροφορίες της εντολοδότιδας αρχής θύμα ομαδικού σιδηροδρομικού ατυχήματος)».

    Το κοινό πόρισμα αποφασίστηκε προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αφού μέχρι στιγμής τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου έφεραν πάνω αναλυτικά την αιτία θανάτου για κάθε έναν ασθενή ξεχωριστά, προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις στην ταυτοποίηση των θυμάτων.

    Μέχρι στιγμής, ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28/2) ανέρχεται στους 57. Εξ’ αυτών έχουν αναγνωριστεί μέχρι σήμερα, με εξέταση δείγματος DNA, οι 55.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν δύο δείγματα βιολογικού υλικού από αυτό που έχουν δώσει συγγενείς, τα οποία δεν ταιριάζουν με αυτά των νεκρών.

    Διαβάστε επίσης

    Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο έλαβε ο σταθμάρχης

    Τέμπη: Παραιτήθηκε ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος από την Επιτροπή – Ποιος τον αντικαθιστά

    Τραγωδία στα Τέμπη: Σκληρή μάχη δίνει ο 20χρονος φοιτητής – Ο μόνος που επέζησε από το πρώτο βαγόνι



    ΣΧΟΛΙΑ