• Κοινωνία

    Διπλωματικό θρίλερ: Τούρκοι συνέλαβαν Έλληνα αστυνομικό (upd)

    • NewsRoom
    Τούρκοι συνέλαβαν Έλληνα αστυνομικό στην Αδριανούπολη - αστυνομικός


    Στην σύλληψη 41χρονου Έλληνα αστυνομικού που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών και κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη, προχώρησε σήμερα η τουρκική αστυνομία.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Evros-news.gr, ο αστυνομικός φερόταν να είχε πάει την Κυριακή από τους Κήπους εκδρομή στην Τουρκία, μαζί με μια κοπέλα.

    Τη Δευτέρα, έγινε γνωστό ότι τον συνέλαβαν οι Τούρκοι αστυνομικοί, παραμένοντας άγνωστο το ακριβές σημείο.

    Η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης. Ειδικότερα, τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονταν πως συνελήφθη σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη στο χωριό Δουράν, κοντά στα σύνορα.

    Άλλες πληροφορίες ανέφεραν πως ο αστυνομικός με την κοπέλα πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα, ενώ έκαναν βόλτα.

    Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, και οι δύο έχουν μεταφερθεί στη διοίκηση Χωροφυλακής της περιφέρειας Keşan. Στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε από την Γενική Εισαγγελία της περιοχής, ελέγχθηκαν τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Άμεσα ενημερώθηκε τόσο η Ελληνική Αστυνομία όσο και το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανέλαβε τον χειρισμό του θέματος και τις επαφές με τις τουρκικές αρχές, μέσω της Πρεσβείας και των Προξενείων μας σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη.

    Από το οικογενειακό του περιβάλλον υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικούς κρατείται από τους Τούρκους για τελωνειακές παραβάσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Γαλάτσι: Δολοφονική επίθεση έξω από γυμναστήριο

    ΣΤΑΣΥ: Απόσυρση συρμών τις ημέρες των ποδοσφαιρικών αγώνων αν δεν ληφθούν μέτρα αποτροπής των βανδαλισμών



    ΣΧΟΛΙΑ