• Top Stories

    Το πρόσωπο της ημέρας: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου

    • NewsRoom

    Εκρέμ Ιμάμογλου


    Στα 49 του χρόνια ο κεμαλικός Εκρέμ Ιμάμογλου στέφεται νικητής σε μια εκλογική αναμέτρηση-θρίλερ για την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, περνώντας στο νήμα τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο Ιμάμογλου είναι πατέρας τριών παιδιών, συνήθως φοράει μαντήλι στο πέτο και θαυμάζει απεριόριστα την ξανθή σύζυγό του, Ντιλέκ.

    Ο πολύ καλά εξασκημένος στα social media Εκρέμ Ιμάμογλου είναι γεννημένος στην Τραπεζούντα το 1970 και γίνεται από σήμερα ο εφιάλτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναλαμβάνοντας την δημαρχία του παραδοσιακού «κάστρου» του «σουλτάνου».

    Μετά την φοίτησή του στο λύκειο της πόλης, όπου μεγάλωσε, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Έκανε το master του στο αντικείμενο Human Resources and Management στο ίδιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

    Ο διοπτροφόρος πολιτικός άρχισε την καριέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής και ανάθεσης έργων το 1992, έγινε πρόεδρος της εταιρείας, ενώ στα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο και αργότερα έγινε μέλος του ΔΣ της Trabzonspor.

    Ο Ιμάμογλου και η σύζυγός του, Ντιλέκ

    Το 2009 έγινε επικεφαλής του CHP στο Beylikdüzü της Κωνσταντινούπολης, όπου ζει από το 1991 και δήμαρχος του οποίου εξελέγη με 50,44%  στις 30 Μαρτίου 2014.

    Έλαβε το χρίσμα του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος για να διεκδικήσει τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Δεκέμβριο και εστίασε την προεκλογική του καμπάνια σε διάφορα θέματα, όπως η αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων, οι φθηνότερες μεταφορές, οι επενδύσεις και διάφορα φιλικά προς το περιβάλλον project.

    Το προφίλ του Ιμάμογλου στο Twitter ενημερωμένο με την νέα ιδιότητά του

    Είναι μέλος πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων και σε αντίθεση με τον αντίπαλό του του AKP, είναι σχετικά νέος στην πολιτική αρένα της χώρας, αλλά μετά τη διαφαινόμενη επικράτησή του στην Κωνσταντινούπολη είναι πλέον το πρόσωπο της ημέρας στην Τουρκία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς η τουρκική οικονομία εκδικείται τον Ερντογάν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Πόλις εάλω: Βαριά ήττα του Ερντογάν και στην Κωνσταντινούπολη



    ΣΧΟΛΙΑ