• City Stories

    Το πιο πρωτότυπο φεστιβάλ διοργανώνεται στην Ιαπωνία (pics)

    • NewsRoom

    Δείγμα φρεατίου στην Ιαπωνία, όπου διοργανώνεται και το σχετικό Φεστιβάλ Φρεατίων


    Το πρώτο τριήμερο του Φεβρουαρίου, διοργανώθηκε στην Ιαπωνία το πιο ιδιαίτερο φεστιβάλ. Ο λόγος για το Φεστιβάλ Καπακιών για Φρεάτια, που όσο περίεργο και να ακούγεται, είναι αφιερωμένο σε αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του. Η διοργάνωση, που διεξήχθη από την 1η έως τις 3 Φλεβάρη στο Τόκιο, έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες της να απολαύσουν ένα θέαμα από πρωτότυπα καπάκια φρεατίων, κατασκευασμένα σαν έργα τέχνης, συνοδευμένα με άλλα, σχετιζόμενα προϊόντα, όπως συλλεκτικές κάρτες, μινιατούρες, αλλά και χαλάκια εισόδου.

    Φρεάτιο στην Ιαπωνία

    Η σκέψη πίσω από την όλη διοργάνωση χρονολογείται τη δεκαετία του ’60, όταν προέκυψε η ανάγκη, στη μεταπολεμική, πια, Ιαπωνία, να συμφιλιωθούν οι κάτοικοι με τα νέα συστήματα αποχέτευσης. Έτσι, το 1977, εμφανίστηκε στη χώρα το πρώτο καπάκι φρεατίου, με καλλιτεχνικό σχεδιασμό. Λίγα χρόνια μετά, από τη δεκαετία του ’80, τα καλλιτεχνικά καπάκια φρεατίων πέρασαν στη μαζική παραγωγή και καθιερώθηκαν στην τοπική αγορά. Σήμερα, τα καλλιτεχνικά σχεδιασμένα καπάκια φρεατίων ξεπερνούν το 95% της κάλυψης των δήμων της Ιαπωνίας. Κάθε καπάκι εμπεριέχει όλες τις πληροφορίες, που αφορούν στο στην περιοχή που σχεδιάστηκε αλλά και στην ακριβή χρονολογία τοποθέτησης.

    Φρεάτιο στην Ιαπωνία

    Για τους επισκέπτες των ιαπωνικών περιοχών, τα καπάκια φρεατίων έχουν καταφέρει το οξύμωρο, να αποτελούν ένα από τα αξιοθέατα. Γι’ αυτό, αν πάτε, μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά προς τα κάτω, γιατί μπορεί να πετύχετε ένα καλλιτεχνικό καπάκι φρεατίου, με περίτεχνο μεταλλικό σχέδιο, ή ένα με ζωηρά χρώματα. Την εμπειρία ολοκληρώνει μια επίσκεψη στο χυτήριο Nagashima Kimono, στην πηγή της γέννησης αυτών των τόσο περίτεχνων, αλλά και λειτουργικών αντικειμένων.

    Φρεάτιο στην Ιαπωνία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Φτηνές συγκινήσεις»: Σχεδιαστής μόδας αφιερώνει τη νέα συλλογή του στα… fake news και το clickbait

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανοίγει η πρώτη ακαδημία τένις του Ναδάλ στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο «σφυρί» ξανά η πολυτελής παραθαλάσσια βίλα του Σεραφείμ Φυντανίδη στην Τήνο



    ΣΧΟΛΙΑ