Μεγάλη δικαστική περιπέτεια για γνωστή επιχειρηματική οικογένεια, μέλος της οποίας παραπέμπεται σε δίκη για τη δολοφονία, τον Φεβρουάριο του 2013, του οικιακού βοηθού από τη Σρι Λάνκα. Η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα της έπαυλης της οικογένειας στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε το 2017 και ο κατηγορούµενος αφέθηκε ελεύθερος, µε περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, ύστερα από µακροχρόνια έρευνα του Τµήµατος Εγκληµάτων κατά Ζωής της ∆ιεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 33χρονος γιος του γνωστού επιχειρηµατία θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, στα µέσα Νοεµβρίου.
Με βούλευµα του Συµβουλίου Πληµµελειοδικών παραπέµπεται να δικαστεί για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεµη ψυχική κατάσταση».
Ο κατηγορούµενος δεν κρατείται, καθώς του έχουν επιβληθεί µόνο οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εµφάνισης σε αστυνοµικό τµήµα.
Η υπόθεση
Σύµφωνα µε το βούλευµα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Φεβρουαρίου 2013, ο 28χρονος (τότε) κατηγορούµενος, στο πολυτελές σπίτι του, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, φέρεται ότι στραγγάλισε τον 25χρονο οικιακό βοηθό.
Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έκθεση που περιλαµβάνεται στη δικογραφία, το θύµα απεβίωσε λόγω κατάγµατος σε οστό του λαιµού. Από την έρευνα προέκυψε ότι εκείνο το Σαββατοκύριακο (16-17 Φεβρουαρίου 2013), όλο το υπηρετικό προσωπικό και τα υπόλοιπα µέλη της οικογένειας του κατηγορουµένου απουσίαζαν. Στο σπίτι βρίσκονταν µόνο το θύµα και ο κατηγορούµενος, ο οποίος τότε υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.
Ο 33χρονος σήµερα κατηγορούµενος αρνείται τα πάντα, αλλά, σύµφωνα µε το βούλευµα, πέφτει σε αντιφάσεις. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το έγκληµα χαρακτηρίζεται ως σεξουαλικό και λόγω των κακώσεων που βρέθηκαν σε επίµαχα σηµεία στο σώµα του θύµατος.
Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, ποινικολόγος δρ. Νικόλαος Χατζηνικολάου, σε σχετικό υπόµνηµα που υπέβαλε στην Εισαγγελία Πληµµελειοδικών Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο για µεθοδευµένη τοποθέτηση του θύµατος στην πισίνα. «Το θύµα βρέθηκε πράγµατι προσεκτικά τοποθετηµένο στην πισίνα της οικίας, ώστε το χλώριο που εµπεριέχεται στο νερό της να αλλοιώσει και καταστρέψει οποιοδήποτε ξένο γενετικό υλικό θα µπορούσε να βρεθεί στα χέρια, στον λαιµό και το πρόσωπο του θύµατος, µεθόδευση που καταδεικνύει την επιµέλεια του δράστη να µην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δολοφονία – σοκ Ελληνίδας στην Ολλανδία
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πολυτελή boutique ξενοδοχεία: Πάνω η Μύκονος, κάτω η Σαντορίνη
- Xclusiv: Η Βενεζουέλα ώθησε σε αύξηση κατά 246% των ναύλων των τάνκερ VLCC
- Η στρατηγική συμμαχία των ισχυρών Βαρδινογιάννη και Εξάρχου, οι super ΜΟΗ, Coca Cola, Real Cons, γιατί Τσαντάνης και Παππάς βλέπουν Euronext, η αντεπίθεση του Μεγάλου, γιατί το Hollywood επιλέγει την Grecotel και ο ΚΜ, ο Γκρίνμπεργκ και ο Σαμαράς
- Σάμι Φάις: Τι σχεδιάζει μετά το ισχυρό τρίμηνο – Τα luxury brands και το ξενοδοχείο στην Κρήτη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.