• Top Stories

    Θρίλερ με τη σορό του ομογενούς Κ. Κατσίφα – Τι θα γίνει με τον Έλληνα ιατροδικαστή

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Κατσίφας

    Κωνσταντίνος Κατσίφας


    Λάδι στη φωτιά της έντασης των τελευταίων 24ωρων στις ελληνοαλβανικές σχέσεις ρίχνουν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς του άτυχου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα όσον αφορά στη σορό του γιου τους.

    Οι αλβανικές Αρχές έχουν ειδοποιήσει την οικογένεια του θύματος πως μπορεί να παραλάβει τη σορό του από το νεκροτομείο του νοσοκομείου Αργυρόκαστρου. Ωστόσο, η οικογένεια αρνείται να προχωρήσει στην ταφή, αναμένοντας ικανοποίηση του αιτήματός της για ανεξάρτητη ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη με τη συμμετοχή Έλληνα ιατροδικαστή.

    Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, οι αλβανικές Αρχές αρνούνται τη δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση από Έλληνα πραγματογνώμονα και διαμηνύουν ότι οι όσα έπρεπε να γίνουν, έχουν γίνει με την εξέταση από τον Αλβανό ιατροδικαστή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η οικογένεια θα επαναλάβει το αίτημα εντός της ημέρας μέσω του προξένου.

    Οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του 35χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, παραμένουν αδιευκρίνιστες, προκαλώντας την οργή τόσο των συγγενών του όσο και ολόκληρης της ομογένειας.

    Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη από το γεγονός ότι οι εισαγγελικές Αρχές των Τιράνων δεν αποδέχτηκαν το αίτημα της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα να καταθέσει μήνυση εναντίον των Αλβανών αστυνομικών που συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή στο χωριό Βουλιαράτες.

    Εν τω μεταξύ, φως στην υπόθεση ρίχνει βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, το οποίο παρουσιάζει τις τελευταίες στιγμές του Κωνσταντίνου Κατσίφα, λίγο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

    Το βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό δίκτυο Open TV, είναι τραβηγμένο μέσα από το καφενείο του χωριού Βουλιαράτες. Κατά τη διάρκεια του βίντεο, ακούγονται πυροβολισμοί και στη συνέχεια εμφανίζεται ο Κατσίφας να προσπαθεί να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδιώκουν.

    Στα χέρια του κρατά ένα καλάσνικοφ, ενώ προσπαθεί να βρει καταφύγιο πίσω από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Την ίδια ώρα ακούγονται ριπές από τα όπλα των Αλβανών αστυνομικών.

    Την ίδια ώρα προκαλεί ερωτήματα η κίνηση της Ελληνικής Αστυνομίας να μεταφέρει την εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη, σημειώνοντας πως από τα στοιχεία δεν προκύπτει ότι ο θάνατος του Κατσίφα σχετίζεται με τη σημαία. Επίσης, χθες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν πως ο 35χρονος ομογενής είχε συλληφθεί το 2008 για κατοχή και διακίνηση χασίς στο Χαλάνδρι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλβανικό ΥΠΕΞ: Λυπούμαστε που η Ελλάδα δεν καταδίκασε την πράξη του «εξτρεμιστή» Κατσίφα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο-ντοκουμέντο: Η προσπάθεια του Κ. Κατσίφα να διαφύγει από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας



    ΣΧΟΛΙΑ