array(0) {
}
        
    
Menu
-0.6%
Τζίρος: 466.40 εκατ.

Πειραιώς: Βonus 22,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό της τράπεζας και μέλη του Δ.Σ, αλλά και νέο buyback μετοχών έως 33 εκατ. ευρώ.

Κοινωνία

Θλίψη στη δημοσιογραφία: Πέθανε ο Αντώνης Συγκελάκης

Comments

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του παλαίμαχου δημοσιογράφου Αντώνη Συγκελάκη, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών.

Ο Αντώνης Συγκελάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής ανέπτυξε πλούσια αντιστασιακή δράση, αν και ανήλικος, και φυλακίστηκε στο στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Μετά την απελευθέρωση, λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων φυλακίστηκε και εκτοπίσθηκε στη Μακρόνησο και στον Άγιο Ευστράτιο.

Αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 1966 και αμέσως προσελήφθη στην «Αυγή», όπου εργάστηκε στο εξωτερικό δελτίο, καθώς μιλούσε Αγγλικά-Γαλλικά και Ιταλικά. Αμέσως μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου συνελήφθη και πάλι και παρέμεινε εξορισμένος στο Παρθένι της Λέρου έως το 1971.

Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», «ΕΞΠΡΕΣ» και στα περιοδικά «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», «ΕΥΡΩΠΗ», «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΣ» κ.ά.

Ο Αντώνης Συγκελάκης ήταν ένας καθ’ όλα έντιμος και αξιοπρεπής δημοσιογράφος, ο οποίος εργάστηκε με αυταπάρνηση και σεμνότητα. Υπήρξε χαρακτήρας ακέραιος και αλύγιστος, ο οποίος δεν κάμφθηκε παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που αντιμετώπισε παραμένοντας πιστός στις αρχές του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και την αγαπημένη του κόρη και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο.

Η κηδεία του Αντώνη Συγκελάκη θα γίνει τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, στις 14.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν δωρεές στην «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτός είναι ο 59χρονος που εξαπατούσε ηλικιωμένους με δήθεν τροχαία (pics)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Παρισιού: Τουλάχιστον 20 τραυματίες-Εννέα σε κρίσιμη κατάσταση (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα-Κλείνουν οι εγκαταστάσεις

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει με την Σία Κοσιώνη, τι θέλει ο… Freud στην ΕΡΤ, το μεγάλο στοίχημα του stand-up comedian, οι ζημιές του Real FM και Τσακαλώτος κατά «Ποντικιού»
Γκαλερί Τσαγκαράκη: Τι απαντά για τους πίνακες που κατασχέθηκαν και το ευαγγέλιο
ΗΠΑ: Ο στρατός έπληξε ένα σκάφος που λέει ότι εμπλεκόταν σε διακίνηση ναρκωτικών στον Ειρηνικό
Hellenic Train: Αλλαγές στα δρομολόγια λόγω της 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα
Συνελήφθη ο Γιώργος Τσαγκαράκης, της γνωστής γκαλερί του Κολωνακίου με βάση τον νόμο περί αρχαιοτήτων
Πέθανε ο Τσακ Νόρις σε ηλικία 86 χρονών
ΑΣΕΠ 2Κ/2026: Υποβλήθηκαν 24.408 αιτήσεις για τις 1.696 θέσεις στο ΕΣΥ – Οι πιθανότητες επιτυχίας
Παναγιώτης Ψωμιάδης: Κάθειρξη 10 ετών για τα «45άρια» στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης
ΣτΕ: Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετούν παιδιά – Συνταγματικός ο γάμος – Το σκεπτικό της ιστορικής απόφασης
Σαουδική Αραβία: Τουρκικό συνεργείο κατέγραψε την στιγμή που οι Patriot αναχαίτισαν τους ιρανικούς πυραύλους (βιντεο)