• Κοινωνία

    Θλίψη και ανησυχία στην Κρήτη μετά από διπλό φονικό στα Ανώγια – Φόβοι για βεντέτα

    • NewsRoom

    Οι δύο νεκροί, Λευτέρης Καλομοίρης (62 ετών), και Γιώργος Ξυλούρης και ο 30χρονος γιος του Καλομοίρη


    Θλίψη αλλά και έντονη ανησυχία επικρατεί στην Κρήτη μετά από το διπλό φονικό στα Ανώγεια Ρεθύμνου, όταν δύο άνδρες ηλικίας 63 και 30 ετών, οδηγήθηκαν στον θάνατο έπειτα από έντονο καυγά μεταξύ τους για κτηματικής διαφορές.

    Όλα ξεκίνησαν έπειτα από μια έντονη διαμάχη σε καφενείο της περιοχής μεταξύ του Γιώργου Ξυλούρη (30 ετών) και του επίσης 30χρονου γιου του Λευτέρη Καλομοίρη (62 ετών), για κτηματικές διαφορές. Οι δύο νεαροί άνδρες, οι οικογένειες των οποίων είχαν συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς, πιάστηκαν στα χέρια. Πληροφορίες θέλουν στο περιστατικό να συνεπλάκη και ο 62χρονος, με τον αρχικό καυγά να λήγει με παρέμβαση τρίτων.

    Ωστόσο, ο καυγάς δεν έληξε εκεί, καθώς λίγη ώρα αργότερα ο Γιώργος Ξυλούρης επέστρεψε οπλισμένος. Εκεί ο Γιώργος Ξυλούρης τραυμάτισε θανάσιμα στο στήθος τον 62χρονο Λευτέρη Καλομοίρη, ενώ μια σφαίρα φέρεται να τραυμάτισε και έναν θαμώνα του καφενείου, ελαφρά στο πόδι.

    Στη συνέχεια ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη έβγαλε και αυτός όπλο και πυροβόλησε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, ο οποίος έπεσε νεκρός με 7 τραύματα στο στήθος.

    Ο νεαρός Καλομοίρης διέφυγε από το σημείο και αναζητείται από τις Αρχές, ενώ θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου να παραδοθεί.

    Ο Γιώργος Ξυλούρης ήταν πατέρα δύο παιδιών και ήταν γόνος γνωστής οικογένειας των Ανωγείων. Ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης, ήταν πατέρας πέντε παιδιών, γνωστός για τις μαντινάδες του Λευτέρης Καλομοίρης ο οποίος ασχολούνταν με την παράδοση και την λαογραφία της Κρήτης και είχε πολλές παρουσίες σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων.

    Στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός καθώς υπάρχουν φόβοι για την περίπτωση που ακολουθήσει βεντέτα, με νέα σειρά αντεκδίκησης.

    Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα όπλα του φονικού δεν έχουν εντοπιστεί ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να γίνει αυτοψία στον τόπο της τραγωδίας.



    ΣΧΟΛΙΑ