ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, με σύμφωνη γνώμη τη ανακρίτριας και της εισαγγελέως, οι επτά κατηγορούμενοι που κατηγορούνται για την εμπλοκή τους σε κυκλώματα πλαστογράφησης πιστοποιητικών αναπηρίας ασφαλισμένων έναντι αμοιβής.
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν, κατά την απολογία τους, τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί. Μεταξύ άλλων, κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, χρήση υπηρεσιακού απορρήτου, εμπορία επιρροής, διακίνηση ναρκωτικών κ.α.
Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι : Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα. Στο προϊστάμενο, στην κόρη του και σε έναν ψυχίατρο επιβλήθηκε και η καταβολή χρηματικών εγγυήσεων 5000 ευρώ και 10.000 ευρώ κατά περίπτωση.
Συνολικά, πάντως, η δικογραφία αριθμεί άλλα 62 πρόσωπα, μεταξύ αυτών γιατροί, υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όπως επίσης ιδιώτες.
Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 39χρονο που πήγε να βιάσει και να σκοτώσει τη μητέρα του παιδιού τους – Τι είδαν οι αστυνομικοί
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο διακινητές σε Καβάλα και Έβρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Έκκληση στον ΟΗΕ για καταψήφιση ψηφίσματος άρσης του εμπάργκο στην Κούβα
- Τραμπ: Η Χαμάς αντιμετωπίζει «πλήρη εξολόθρευση» αν αρνηθεί να παραχωρήσει την εξουσία
- Ρώμη: Ακραίες συνθήκες κράτησης και μη σεβασμό του κράτους δικαίου καταγγέλλουν οι ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα
- ΥΠΕΞ: Επιστρέφουν τη Δευτέρα με ειδική πτήση οι 27 Έλληνες ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα
