• ΥΓΕΙΑ

    Πλεύρης: Τεστ σχεδόν παντού για τους ανεμβολίαστους – Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για τους άνω των 18 ετών

    • NewsRoom
    Υπ. Υγείας: Ενισχύεται περαιτέρω το ΕΣΥ

    Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας


    Το πλαίσιο νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στον απόηχο του νέου ρεκόρ κρουσμάτων.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΕΣΥ, λέγοντας ότι λειτουργούν 1.300 κλίνες ΜΕΘ, σε προσωπικό και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

    «Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο» υπογράμμισε ο υπουργός.

    Πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ανέφερε και προέταξε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός αλλά και όσοι έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη.

    Μίλησε για επέκταση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο.

    Έκανε λόγο για προσαρμογή στα νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους. Από το Σάββατο θα υπάρξουν νέα μέτρα προσαρμογής, οριζόντια που θα αφορούν όλη την επικράτεια, ανέφερε.

    Ειδικότερα, από το Σάββατο, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο rapid ή PCR τεστ εβδομαδιαίως. Επιπλέον, με εξαίρεση τις εκκλησίες, τα σουπερμάρκετ, τις αγορές τροφίμων και τα φαρμακεία, όλοι οι ανεμβολίαστοι θα προσέρχονται σε τράπεζες, λιανεμπόριο, μεικτούς χώρους εστίασης και δημόσιες υπηρεσίες μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid ή PCR τεστ.

    Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, ανοίγει από την Παρασκευή η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού, για τους πολίτες 18 ετών και άνω, που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

    Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε πως ξεκινά νέα καμπάνια για τον εμβολιασμό που θα περιλαμβάνει ενημερωτικά sms προς τους πολίτες, καθώς και διαφημιστικά σποτ στα μέσα ενημέρωσης.

    Απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

    Οι ποινές που ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης

    Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε ότι αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.

    Συγκεκριμένα αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται οι ποινές. Το πρόστιμο θα ξεκινά από 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων.

    Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε αυτούς τους λίγους που δεν τηρούν τα μέτρα. Επιπλέον, θα αναρτάται λίστα με καταστήματα που έχουν παραβιάσει τα μέτρα.

    Όσον αφορά τις αθλητικές ομάδες θα υπάρξει ποινή που θα συνδυάζεται με την παρουσία φιλάθλων σε επόμενα παιχνίδια αν δεν τηρείται το μέτρο χρήσης της μάσκας και άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα.

    Δείτε τις δηλώσεις:

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο ρεκόρ με 6.700 κρούσματα, στους 434 οι διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

    Πλεύρης: Απέκλεισε την πιθανότητα lockdown-Χαρακτηρίζει θωρακισμένο το ΕΣΥ



    ΣΧΟΛΙΑ