• Κοινωνία

    Σταυρούπολη: Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ (video)

    • NewsRoom
    Σταυρούπολη Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ


    Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιήσαν οι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι συμμετείχαν σε αντι-διαδήλωση στη Σταυρούπολη, κόντρα στην συγκέντρωση των εθνικιστών του «Ιερού Λόχου».

    Τα επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Αγίων Πάντων, καθώς η πορεία κινούνταν προς την οδό Εγνατία.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές εξαπέλυσαν επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις πετώντας αντικείμενα και μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, με τους διαδηλωτές να τρέχουν να κρυφτούν στα γύρω στενά.

    Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες υπήρξαν και προσαγωγές.

    Σύμφωνα με το GRTimes, Μετά τα επεισόδια, το μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συνέχισε προς το κέντρο της πόλης, ενώ η ομάδα που συμμετείχε στα επεισόδια διέφυγε από την περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης προς την οδό Αγίου Δημητρίου, συνεχίζοντας προς το κέντρο της πόλης.

    Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη. Οι περισσότεροι ακροαριστεροί διαδηλωτές αυτή την ώρα να έχουν καταλήξει στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο κέντρο της πόλης. Οι αστυνομικοί παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή.

    Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

    Οι δύο συγκεντρώσεις, εθνικιστών και αντιεξουσιαστών, πραγματοποιήθηκαν στη σκιά των επεισοδίων των προηγούμενων ημερών στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

    Μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος» είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη, ύστερα από σχετικό κάλεσμα.

    Ως απάντηση, μέλη συλλογικοτήτων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς απηύθυναν κάλεσμα σε «αντιφασιστική» κινητοποίηση, με σημείο συγκέντρωσης το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

    Και οι δύο συγκεντρώσεις ξεκίνησαν παράλληλα να πραγματοποιούν πορείες.

    Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή στην περιοχή, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να έρθουν σε επαφή οι συμμετέχοντες στις δύο κινητοποιήσεις.

    Πηγή φωτογραφιών, βίντεο: thestival.gr

    Διαβάστε επίσης

    Σταυρούπολη: Σε εξέλιξη δύο συγκεντρώσεις εθνικιστών και αντιεξουσιαστών



    ΣΧΟΛΙΑ