• Κοινωνία

    Σεισμός στη Σάμο: Αγκαλιασμένα σκοτώθηκαν τα δύο παιδιά

    • NewsRoom

    Κλαίρη και Άρης


    Θλίψη στο πανελλήνιο έχει σκορπίσει ο θάνατος των δύο παιδιών, της 15χρονης Κλαίρης και του 17χρονου Άρη, που καταπλακώθηκαν από πέτρινο τοίχο που έπεσε από τον ισχυρό σεισμό των 6,7R που χτύπησε τη Σάμο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

    Οι διασώστες εντόπισαν τους άτυχους νεαρούς αγκαλιασμένους κάτω από τα συντρίμμια. Μαρτυρίες των κατοίκων αναφέρουν ότι η Κλαίρη και ο Άρης, οι οποίοι ήταν ζευγάρι, μόλις είχαν φύγει από το σχολείο και επέστρεφαν στα σπίτια τους, όταν πέρασαν από τον καθιερωμένο δρόμο, απ’ όπου περνούσαν καθημερινά, ένα στενό πέρασμα που έμελλε να τους στριμώξει στα μπάζα που έπεσαν στο κεφάλι τους.

    Πιθανολογείται ότι ο 17χρονος μαθητής αγκάλιασε την 15χρονη κοπέλα του για να την προστατεύσει, ωστόσο, εκείνη τη στιγμή καταπλακώθηκαν.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πατέρας του 17χρονου Άρη είναι γνωστός δημοσιογράφος του νησιού, ο οποίος ενημέρωνε τα αθηναϊκά Μέσα για τις εξελίξεις του σεισμού, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι εκείνη την ώρα ο γιος του ήταν ένα από τα δύο θύματα του εγκέλαδου.

    Σε κατάσταση σοκ είναι και οι δύο οικογένειες των παιδιών.

    Η μητέρα του 17χρονου Άρη, μιλώντας στο OPEN, είπε ότι τα δύο παιδιά ήταν ζευγάρι. Έκαναν όνειρα, σχεδίαζαν τη ζωή τους, τις σπουδές τους, το μέλλον τους. Ωστόσο, το νήμα της ζωής τους κόπηκε πρόωρα βυθίζοντας στη θλίψη οικείους, φίλους, όλο το νησί, όλη τη χώρα…

    Η 15χρονη Κλαίρη πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε με τους γιατρούς του νοσοκομείου να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να τη βοηθήσουν να ζήσει.

    Η Original 21 Σάμου έστειλε το δικό της μήνυμα στα δύο παιδιά 15 και 17 ετών που άφησαν την τελευταία τους πνοή:

    «Καλό ταξίδι σε αυτά τα δύο παιδιά. Μικρέ ΠΑΟΚτζή να προσέχεις την κοπέλα σου εκεί ψηλά. Συλλυπητήρια στις οικογένειας των παιδιών. Κουράγιο σε όλους…».

    Σοβαρά τραύματα στα κάτω άκρα, καθώς και ανοιχτά κατάγματα προκάλεσε ο σεισμός σε ένα 14χρονο αγοράκι, του οποίου η ζωή βρίσκεται εκτός κινδύνου.

    Ο 14χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα αργά το βράδυ της Παρασκευής με C-130, καθώς το νοσοκομείο στη Σάμο δεν διαθέτει παιδιατρική μονάδα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ