ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προκάλεσε την τύχη του ένας αρχαιοκάπηλος που ετοιμαζόταν να βγάλει στο σφυρί ένα πολύτιμο πήλινο ειδώλιο της Ελληνιστικής περιόδου, καθώς είχε βάλει… πλαστές πινακίδες στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του με το οποίο το μετέφερε πιθανότατα στους αγοραστές!
Οι αστυνομικοί της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. και της Ασφαλείας που είδαν το όχημα να κινείται στη Χαλκίδα, κατάλαβαν ότι η πινακίδα ήταν «μαϊμού» και το σταμάτησαν για έλεγχο. Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκε το αγαλματίδιο κρυμμένο κάτω από το κάθισμα του οδηγού, με αποτέλεσμα ο 45χρονος Έλληνας να συλληφθεί.
Στην προανάκριση, η οποία συνεχίζεται, ο δράστης δεν αποκάλυψε πώς βρέθηκε στην κατοχή του το πήλινο ειδώλιο και σε ποιον σκόπευε να το πουλήσει.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας του άσκησε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πλαστογραφία, ενώ κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, οι πλαστές πινακίδες και το αγαλματίδιο που παραδόθηκε στην Εφορία Αρχαιοτήτων Ευβοίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραδόθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση στη Γερμανία: Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο δράστης (video)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα Υόρκη: Φωτιά στον Πύργο Τραμπ με έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Volvo Cars: Επιλέγει τον επικεφαλής της Skoda, Κλάους Τσέλμερ, ως νέο CEO
- Κρήτη: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Χώνος στη Σητεία
- Τζόρτζια Μελόνι: Προανήγγειλε ανώτατο όριο ξένων μαθητών στις σχολικές τάξεις στην Ιταλία
- Τραμπ: Η Αψίδα του Θριάμβου που σχεδιάζει θα μετατραπεί σε στρατιωτικό συγκρότημα με drones και ελεύθερους σκοπευτές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.