• Κοινωνία

    Σε καραντίνα ολόκληρη η Ιταλία ανακοίνωσε ο Τζουζέπε Κόντε

    • NewsRoom

    Τζουζέπε Κόντε


    Αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού υιοθετεί η Ιταλία, με τον Τζουζέπε Κόντε να δηλώνει πως πλέον όλη η Ιταλία θα αποτελέσει “Κόκκινη Ζώνη”, περιορίζοντας σε όλη τη χώρα τις μετακινήσεις.

    Μάλιστα ανέφερε πως η Ρώμη σκοπεύει να υιοθετήσει ακόμα σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοίού.

    «Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται “εγώ μένω σπίτι”», πρόσθεσε.

    «Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» , είπε ο Τζουζέπε Κόντε. Τα νέα μέτρα θα μπουν σε ισχύ από αύριο.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

    Μέχρι τις 3 Απριλίου, τέλος, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως όλη η Ιταλία θα αποτελέσει “Κόκκινη Ζώνη” και πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κοροναϊού. Η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη την χώρα, πρόσθεσε.

    «Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κοροναϊού.



    ΣΧΟΛΙΑ