Κοινωνία

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Βούλα – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

  • NewsRoom
Φωτιά στη Βούλα

Φωτιά στη Βούλα (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Βελτιωμένη είναι η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε Γλυφάδα και Βούλα.

Μετά από μια νύχτα αγωνίας και ολονύχτιας μάχης με τις φλόγες, η φωτιά πλέον βρίσκεται σε ύφεση, σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε η Πυροσβεστική, λίγο πριν τις 7:00 το πρωί.

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές 04/06/2022 στην Γλυφάδα Αττικής είναι σε ύφεση. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας», αναφέρει η Πυροσβεστική στο Twitter.

Φωτιά στη Βούλα: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Η φωτιά βρισκόταν σε εξέλιξη σε πολλές εστίες κυρίως σε δύσβατη περιοχή, αλλά από το πρωί έχουν κοπάσει οι άνεμοι και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης.

Παράλληλα, αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις που είναι σε πλήρη ανάπτυξη στην περιοχή.

Δόθηκε ολονύχτια μάχη με τις φλόγες μέχρι το πρώτο φως της ημέρας οπότε και επέστρεψαν στη δράση τα εναέρια μέσα κατάσβεσης.

Στη ζώνη της πυρκαγιάς εξακολουθούν να επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Διαβάστε επίσης:

Στυλιανίδης για φωτιά στη Βούλα: Κατορθώσαμε να την περιορίσουμε μέσα σε 7 ώρες

Καιρός: Έως 6 μποφόρ σήμερα με 37άρια – Αστάθεια από ΔευτέραΣΧΟΛΙΑ