• Top Stories

    Σε αστυνομικό κλοιό η ομιλία Τσακαλώτου απόψε στην Δράμα

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Μετά την χθεσινή πολιορκία του Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Κατερίνη από διαμαρτυρόμενους για την συμφωνία των Πρεσπών, υπό αστυνομικό κλοιό θα διεξαχθεί ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην Δράμα.

    Ο κ. Τσακαλώτος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα μεταβεί στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας στις 8 το βράδυ, οπότε θα ξεκινήσει η εκδήλωση με τίτλο «Η Ανάκαμψη της Οικονομίας και της Κοινωνίας στη μεταμνημονιακή εποχή».

    Η εκδήλωση περιγράφεται ως ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο, ωστόσο θα υπάρχει ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το συνεδριακό κέντρο.

    «Στενοχωρήσαμε κόσμο»

    Μιλώντας χθες σε αντίστοιχη εκδήλωση στην Καβάλα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε αναφορά στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ομολογώ ότι με καίει το θέμα ως μισός Μακεδόνας που είμαι. Όπως η αστάθεια στην περιοχή της Βαλκανικής δε βοηθάει τη χώρα μας, δημιουργεί φόβους και εντάσεις μέχρι και πολέμους.

    » Ακόμα και η ΝΔ έβαλε στο ευρωψηφοδέλτιό της πρόσωπα που υποστηρίζουν και βλέπουνε με θετικό μάτι τη συμφωνία των Πρεσπών. Δώσαμε λύση σε ένα πρόβλημα που καρκινοβατούσε επί χρόνια. Ήταν δηλαδή καλύτερα να ηγεμονεύουν άλλοι, με τους οποίους εμείς έχουμε θέματα, το κράτος που βρίσκεται δίπλα μας;

    » Η ρήση ‘η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική’ δεν μπορεί να ισχύει, όταν από το 1923 χάρτες σε εγκυκλοπαίδειες παρουσίαζαν τη Μακεδονία να εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι τη Βουλγαρία. Πρέπει να μπούμε και στη θέση των άλλων, πρέπει όλα αυτά να τα καταλάβουμε, να μπούμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε παρακάτω».

    «Τα τέσσερα αυτά χρόνια» είπε κλείνοντας την ομιλία του «στεναχωρήσαμε κόσμο, κάναμε λάθη, αλλά καταφέραμε πράγματα που ήταν πολύ δύσκολα να γίνουν. Τα καταφέραμε όμως. Οι εκλογές όμως δεν κερδίζονται με αυτά. Κερδίζονται με το ποιος έχει το καλύτερο όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος κι εμείς αποδείξαμε ότι το έχουμε».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αντιμέτωπη με οργή η κυβέρνηση για τις Πρέσπες (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατερίνη: «Θερμή» υποδοχή στον Τζανακόπουλο από διαδηλωτές για τις Πρέσπες (video)



    ΣΧΟΛΙΑ