• Κοινωνία

    Σχολεία: Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή για την επιστροφή στα θρανία

    • NewsRoom
    Μαθητές δημοτικού με μάσκα σε αίθουσα σχολείου


    Συνεδριάζει αύριο Τρίτη στις 14:00 το μεσημέρι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση και να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων.

    Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνουν δηλώσεις.

    Εν όψει της έξαρσης των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συσκέψεις με σκοπό να μπει «φρένο» στην περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων.

    Τη δεδομένη στιγμή, ομολογουμένως αυτό που απασχολεί περισσότερο την κυβέρνηση είναι το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο έχει προγραμματιστεί αρχικά για τις 10 Ιανουαρίου. Το θέμα, ωστόσο, διχάζει τους ειδικούς, κάποιοι εκ των οποίων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και εισηγούνται την καθυστέρηση επαναλειτουργίας των σχολείων κατά μία ή δύο εβδομάδες.

    Αυτό που προεξοφλείται είναι ότι η επιστροφή στα θρανία – όποτε κι αν γίνει – θα πραγματοποιηθεί με ενίσχυση του testing, είτε με την αύξηση των self test ανά εβδομάδα από δύο σε τρία για τους μαθητές ή και τη διενέργεια ενός rapid test από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

    Επίσης θεωρείται δεδομένο ότι δεν πρόκειται να αρθεί η απαγόρευση των σχολικών εκδρομών, η οποία ήδη ισχύει, ενώ πιθανότατα θα αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο που ισχύει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το οποίο, μία σχολική τάξη κλείνει όταν το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων φτάσει στο 50%+1. Το πιθανότερο είναι ότι το όριο θα κατέβει στο 40%+1, αν και ορισμένοι από τους ειδικούς ζητούν να πέσει ο πήχης ακόμα πιο κάτω.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργιάδης: Αύριο ανακοινώσεις για το πλαφόν στην τιμή των PCR

    Επιχείρηση ελευθερία: Πάνω από 7.070.000 οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της covid-19



    ΣΧΟΛΙΑ