• Top Stories

    Προβλήματα από την κακοκαιρία. Πού χρειάζονται αλυσίδες;

    • NewsRoom
    αντιολισθητικές αλυσίδες


    Αρκετά είναι τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων ωρών. Δεμένα παραμένουν τα πλοία σε Ραφήνα και Λαύριο, ενώ κλειστό είναι και το Ρίο Αντίρριο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φθάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Ρίο-Αντίρριο.

    Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Καβάλα-Πρίνου.

    Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων

    Κλειστά σχολεία – Πού χρειάζονται αλυσίδες

    Η Αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, προειδοποιεί τους οδηγούς ότι χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ, στην επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας) από το 8ο χλμ. έως το 25ο χλμ. και στον δρόμο που συνδέει το δημοτικό διαμέρισμα του Αετού με το Νυμφαίο Φλώρινας.

    Η κακοκαιρία επηρεάζει και την λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας. Έτσι στο δήμο της Φλώρινας εξαιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, τα σχολεία για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά, ενώ λειτουργούν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί.

    Την ίδια στιγμή στον δήμο Πρεσπών και στον δήμο Αμυνταίου, τα σχολεία ξεκίκησαν στις 9.15 το πρωί.

    Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης τα σχολεία στην πόλη ξεκίνησαν στις 9.15 το πρωί, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου. Τα σχολεία στο δήμο Εορδαίας λειτουργούν κανονικά.

    Στον δήμο Καστοριάς, ξεκίνησαν με μια ώρα καθυστέρηση, ενώ στον δήμο Άργους Ορεστικού, τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

    Στον δήμο Γρεβενών, όλες οι σχολικές μονάδες ξεκίνησαν με μια ώρα καθυστέρηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ερντογάν – Έντι Ράμα: Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ή θεωρίες συνωμοσίας;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Ετοιμάζεται για πόλεμο ο Ερντογάν – Τι αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες στην Αθήνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στον … πάγο η χώρα και τα επόμενα 24ωρα. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ



    ΣΧΟΛΙΑ