• Top Stories

    Προληπτικές προσαγωγές για την προστασία κυβερνητικών στελεχών

    Κουβέλης

    Ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης


    Σε προληπτικές προσαγωγές πριν από εκδήλωση στα Γιαννιτσά, στην οποία θα παρίσταντο τρία κυβερνητικά στελέχη, προχώρησε χθες η αστυνομία, φοβούμενη νέα επεισόδια σε βάρος τους. Στην εκδήλωση στην μνήμη της Ουρανίας Νιζαμίδου, θα παρίσταντο ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννης Σηφάκης.

    Σύμφωνα με την καταγγελία των πολιτών, οι προσαγωγές έγιναν από άνδρες με πολιτικά και όσοι προσήχθησαν έμειναν κλεισμένοι και υπό αστυνομική επιτήρηση για περισσότερες από 2,5 ώρες στο ΑΤ Γιαννιτσών.

    Σε μήνυση που υπέβαλαν για παράνομη κράτηση αναφέρουν ότι «με την άφιξη μας στο Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών πληροφορηθήκαμε ότι έλαβε χώρα προσαγωγή μας για προληπτικούς λόγους εν όψει της εκδήλωσης με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, η οποία δεν θα έληγε χωρίς την αναχώρηση αυτού από τα Γιαννιτσά και ότι οι αστυνομικοί που μας προσήγαγαν εκτελούσαν όπως μας δήλωσαν (αορίστως) εντολές ανωτέρων, πέραν των ορίων του Α.Τ Γιαννιτσών, χωρίς αυτοί να κατονομαστούν».

    Η αστυνομία φρόντισε, παράλληλα, να κλείσει τμήματα δρόμων, προκειμένου να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες κατά του κ. Κουβέλη και των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

    Την προηγούμενη εβδομάδα προκλήθηκαν επεισόδια κατά την επίσκεψη της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, στην Πτολεμαΐδα. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ένας πολίτης  ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, καθώς και ένας αστυνομικός.

    Με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού, οι «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» με σημαίες και συνθήματα διαδήλωσαν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Στις 21 Φεβρουαρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε βρεθεί αντιμέτωπος με διαμαρτυρίες πολιτών σε εκδήλωση στην Κατερίνη. Ο κ. Τζανακόπουλος, που ήταν κεντρικός ομιλητής σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτεύουσα της Πιερίας, έγινε αποδέκτης σφοδρών αποδοκιμασιών από ομάδα περίπου 200 ατόμων, τα οποία διαμαρτύρονταν για την Συμφωνία.

    Μάλιστα, μέσα στην αίθουσα νεαρή γυναίκα φώναξε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο «εσείς σπείρατε τη διχόνοια στην Ελλάδα. Είστε προδότες», για να δεχθεί αποδοκιμασίες από τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόλος: Αποδοκιμασίες και συμπλοκές με τα ΜΑΤ σε ομιλία του Πανου Σκουρλέτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλγα Γεροβασίλη: «Ακραίοι κύκλοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στην Πτολεμαΐδα» (video)



    ΣΧΟΛΙΑ