• Top Stories

    “Πολιτικό κρυφτό” του Πολάκη στην εξεταστική για την Υγεία – Συνεχείς καταγγελίες από ΝΔ και ΔΗΣΥ

    • NewsRoom
    Παύλος Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Απίστευτες μεθοδεύσεις καταγγέλλουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην εξεταστική για την Υγεία, αφού ένα μήνα μετά την εξέταση του Άδ. Γεωργιάδη με αφορμή τις κατηγορίες που ήρθε αντιμέτωπος για το ΚΕΕΛΠΝΟ, η ακρόαση του Παύλου Πόλακη συνεχίζει να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή.

    Οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην Επιτροπή κατηγορούν τον πρόεδρο της Αντώνη Μπαλομενάκη πως επιδίδεται σε ένα είδους “κρυφτό”. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν,  αντί στην επικείμενη συνεδρίαση να βρίσκεται ο κ. Πολάκης η επιτροπή θα συζητήσει περί διαδικαστικών θεμάτων, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να παραμένει άφαντος.

    Άλλωστε ο κ. Πολάκης θα πρέπει να απολογηθεί για τα όσα του καταλόγισε κατά τη διάρκεια της δικής του ακρόασης ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Γεωργιάδης, αφού  αντέκρουσε τις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού, παρουσιάζοντας γνωμάτευση της Αστυνομίας που αποδείκνυε πως το «ηχητικό ντοκουμέντο» που απασχόλησε την επιτροπή ήταν πλαστό ενώ αμφισβήτησε τη γνησιότητα του χειρόγραφου εγγράφου που παρουσίασε ο κ. Πολάκης, κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό και τη νέα διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την υπόθεση παράνομης πληρωμής  με 8 εκατ. ευρώ σε εταιρεία σεκιούριτι.

    Την ίδια ώρα, διαμαρτυρία για τις μεθοδεύσεις του προεδρείου της εξεταστικής για το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε εκφράσει πριν τρεις μέρες και η βουλευτής της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία μετέχει στην εξεταστική επιτροπή, είχε διαμαρτυρηθεί για “αδράνεια με προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες” από την κυβερνητική πλειοψηφία, αφήνοντας τα καρφιά της για την «παύση εργασιών», όπως ανέφερε, της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία εδώ και τρεις εβδομάδες.

    Η κ. Χριστοφιλοπούλου απέστειλε επιστολή στον πρόεδρό της, Αντώνη Μπαλωμενάκη, στην οποία αναφέρει ότι η αδράνεια αυτή καταδεικνύει την επιλογή της πλειοψηφίας να εκμεταλλευτεί πολιτικά, αποκλειστικά την υπόθεση Novartis, εγκαταλείποντας το έργο της Εξεταστικής.

    Δείτε εδώ την επιστολή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας:

    Αξιότιμε κε. Πρόεδρε,

    Με έκπληξη λάβαμε σήμερα πρόσκληση για συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014 μετά από 1 ακριβώς μήνα.

    Αντί το θέμα της ημερήσιας διάταξης να είναι «Εξέταση Μάρτυρα» και να καλείται ο Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολλάκης, όπως είχε προγραμματιστεί και συμφωνηθεί, παρά το γεγονός ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση πίστευε ότι έπρεπε να έχει προσέλθει ήδη, προ της εξέτασης του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει «προγραμματισμό εργασιών» (εκ νέου) και «διαδικαστικά θέματα».

    Αντί λοιπόν η Εξεταστική Επιτροπή να προχωράει στη διερεύνηση της ουσίας των θεμάτων με σκοπό να χυθεί άπλετο φως σε όλα τα θέματα, αναλώνεται συνεχώς σε διαδικαστικά ζητήματα και προγραμματισμό, που εν τέλει δεν τηρείται από το Προεδρείο της Επιτροπής.

    Η βασική προτεραιότητα της Εξεταστικής την τρέχουσα περίοδο θα όφειλε να είναι η ολοκλήρωση της έρευνας για το ΚΕΕΛΠΝΟ, με σκοπό να ξεκινήσει έπειτα συζήτηση σε βάθος για τη φαρμακευτική δαπάνη, που αποτελεί τον τρίτο πυλώνα της έρευνας της εν λόγω επιτροπής και που παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για αυτό.

    Παρακαλώ θερμά όπως επιληφθείτε επί του θέματος και μας ενημερώσετε για ποιο λόγο το Προεδρείο αλλάζει αυθαιρέτως τα συμφωνηθέντα από το σύνολο των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής.

    Μετά τιμής,

    Γεώργιος Βλάχος

    Γεώργιος Γεωργαντάς

    Γιάννης Κεφαλογιάννης

    Νότης Μηταράκης

    Χρήστος Μπουκώρος



    ΣΧΟΛΙΑ