ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ετοιμάζει πανελλαδική κινητοποίηση για αύριο, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, με κεντρικό αίτημα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που, όπως υποστηρίζει, περικόπτεται.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00 και στην περιφέρεια 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Παράλληλα, προγραμματίζεται πανελλαδική συγκέντρωση, στις 11:30, έξω από το υπουργείο Υγείας.
Ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναβρασμό μετά διεκδικούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους, αλλά και με τις ελαστικές μορφές εργασίας που “φώναζαν” καιρό τώρα και ταυτόχρονα ζητούν την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
«Περικόπτουν το ανθυγιεινό επίδομα. Το παραπέμπουν σε επιτροπή, η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας» σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει: «Συνεχίζουν να αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα». Επίσης, αναφέρει ότι τα νοσοκομεία «καταρρέουν» εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης: 10 νέες δράσεις για στήριξη των λιγνιτικών περιοχών τους επόμενους μήνες
- Τέσσερα δεξαμενόπλοια υποχρεώθηκαν να αλλάξουν πορεία και δεν εισήλθαν στα Στενά του Ορμούζ
- ΝΑΤΟ: «Ακλόνητη δέσμευση» στο Άρθρο 5 – Πάνω από $50 δισ. σε νέες αμυντικές προμήθειες και βοήθεια $80 δισ. στην Ουκρανία
- Πολάκης εναντίον Γεωργιάδη: «Βγάλε το σκασμό, ακροδεξιό παρτάλι δεν μπορείς να φτάσεις το μπόι της ηθικής της Αριστεράς»

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.