• Top Stories

    ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη απεργία στην περιφέρεια – Στάση εργασίας στην Αττική την Πέμπτη

    • NewsRoom
    ποεδην


    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ετοιμάζει πανελλαδική κινητοποίηση για αύριο, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, με κεντρικό αίτημα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που, όπως υποστηρίζει, περικόπτεται. 

    Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00 και στην περιφέρεια 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Παράλληλα, προγραμματίζεται πανελλαδική συγκέντρωση, στις 11:30, έξω από το υπουργείο Υγείας.

    Ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναβρασμό μετά διεκδικούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους, αλλά και με τις ελαστικές μορφές εργασίας που “φώναζαν” καιρό τώρα και ταυτόχρονα ζητούν την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

    «Περικόπτουν το ανθυγιεινό επίδομα. Το παραπέμπουν σε επιτροπή, η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας» σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει: «Συνεχίζουν να αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα». Επίσης, αναφέρει ότι τα νοσοκομεία «καταρρέουν» εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.



    ΣΧΟΛΙΑ