• Κοινωνία

    Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

    • NewsRoom
    Αλέξανδρος Νικολαΐδης

    Αλέξανδρος Νικολαΐδης


    Οικογένεια, φίλοι, συναθλητές και απλοί πολίτες αποχαιρέτησαν τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 43 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

    Η κηδεία του διπλά αργυρού Ολυμπιονίκη στο Τάε Κβον Ντο και αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τελέστηκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, στη Θεσσαλονίκη.

    Το φέρετρο με τη σορό του έφτασε στην εκκλησία τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

    «Αθάνατος» και «καλό σου ταξίδι Αλέξανδρε» φώναζε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας για να τον αποχαιρετήσει, ενώ ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

    Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία αποχαιρετά τον άνθρωπό της και πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους.

    Μπαίνοντας στην εκκλησία η αδελφή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη κατέρρευσε φωνάζοντας «αδελφέ μου, αχ αδελφέ μου», μη μπορώντας να αντέξει το τελευταίο «αντίο». Το ίδιο και ο πατέρας του ο οποίος με κλάματα στα μάτια ανέφερε απαρηγορητος «παλικάρι μου, αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό αγόρι μου».

    «Είδα τις τελευταίες του ανάσες, ήταν πολύ δυνατό παιδί, είμαι πολύ κοντός για να πω πράγματα για έναν τέτοιο ψηλό. Είχε διαύγεια μέχρι και την τελευταία στιγμή» είπε ο θείος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

    Παρών στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Ο ενταφιασμός έγινε στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

    Υπενθυμίζεται ότι μετά τον θάνατό του αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το τελευταίο μήνυμα που θέλησε να στείλει ο ίδιος, προκαλώντας πανελλήνια συγκίνηση.

    Συγκεκριμένα αναφέρει: «…Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα.

    Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις πανανθρώπινες αξίες.

    Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου.

    Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».

    Διαβάστε επίσης:

    Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η νέα σπαρακτική ανάρτηση της γυναίκας του



    ΣΧΟΛΙΑ