• Top Stories

    Ποιος είναι ο Άντονι Φαούτσι που οι Ιταλοί θέλουν να… κλέψουν από τις ΗΠΑ

    • NewsRoom

    Άνθονι Φαούτσι


    Συναγερμός σήμανε στην Ιταλία, που προσπαθεί να… κλέψει τον επικεφαλής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών, Άντονι Φαούτσι.

    Ο συναγερμός σήμανε από τον δρα Τζουζέπε Ιππολίτο από το νοσοκομείο Λαζάρο Σπανανζάνι της Ρώμης, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, ζητώντας του, σε περίπτωση που αποπεμφθεί ο Φαούτσι από την θέση του στις ΗΠΑ, να προσληφθεί στην Ιταλία, έστω και ως σύμβουλος.

    Ο Άντονι Φαούτσι, ο άνθρωπος που κάνει τις καθημερινές ανακοινώσεις για τον κορονοϊό στους Αμερικανούς, έχει πέσει σε δυσμένεια στον Λευκό Οίκο, καθώς δεν δίστασε να επικρίνει την καθυστέρηση με την οποία ελήφθησαν μέτρα στις ΗΠΑ, δείχνοντας απευθείας τον πρόεδρο Τραμπ.

    Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Φαούτσι πέταξε «καρφιά», λέγοντας πως οι ΗΠΑ καθυστέρησαν να πάρουν μέτρα. Αυτό προκάλεσε σενάρια απομάκρυνσής του από το πόστο του, με τον Ντόναλντ Τραμπ να κάνει retweet ποστάρισμα Ρεπουμπλικανού βουλευτή, που ζητά την απομάκρυνση του Φαούτσι με το hashtag #timetofireFauci (ώρα να απολυθεί ο Φαούτσι).

    Ωστόσο, σε δήλωσή του είπε πως η θέση του γιατρού είναι ασφαλής.

    Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο δρ Τζουζέπε Ιππολίτο από το νοσοκομείο Λαζάρο Σπανανζάνι της Ρώμης είπε σε συνέντευξή του στο Associated Press πως δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που ξέρει καλύτερα τα πράγματα γύρω από τις λοιμώξεις και θα ήθελε να του προσφέρει δουλειά.

    «Δεν υπάρχει κανείς άλλος που να έχει γράψει ιστορία στην φαρμακευτική και τις ασθένειες μόλυνσης, όπως ο Τόνι Φαούτσι. Κανείς δεν μπορεί να γράψει, να αποκρυπτογραφήσει μυστικά γύρω από αυτές τις ασθένειες» είπε.

    Ο Ιππολίτο έγραψε μάλιστα επιστολή στον πρόεδρο της Ιταλίας και άλλα κυβερνητικά στελέχη, αναφέροντάς τους πως πρέπει να «καλωσορίσουν με ανοιχτές αγκάλες» τον Φαούτσι, αν απομακρυνθεί από τον Λευκό Οίκο.

    Η επιστολή του Ιππολίτο, που δόθηκε στην δημοσιότητα, αποθεώνει τον Φαούτσι, λέγοντας πως είναι «γενναιόδωρος» και πως η εμπειρία του και οι γνώσεις του μπορούν να βοηθήσουν όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου. Έκανε μάλιστα και αναφορά στις ιταλικές ρίζες του γιατρού, προκειμένου να πείσει την ιταλική κυβέρνηση να τον προσεγγίσει.

    «Ο κόσμος χρειάζεται τον Φαούτσι. Οι πολιτικοί νοιώθουν άβολα μπροστά στους επιστήμονες, γιατί υπερασπίζονται την δουλειά τους και δεν είναι στη θέση τους για να ικανοποιούν τους πολιτικούς» συμπλήρωσε ο Ιππολίτο, που στο γράμμα του στον πρόεδρο Ματαρέλα, τονίζει πως ο Αμερικανο-ιταλός γιατρός «έσωσε ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο» και πως «θα ήταν τιμή να έρθει ο Φαούτσι έστω σαν σύμβουλος στην Ιταλία που μπορεί να επωφεληθεί από την παρουσία του».



    ΣΧΟΛΙΑ