• Top Stories

    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε!


    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε:

    -Την πεποίθηση ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει τα 15 προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ εξέφρασε από τις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, δύο ημέρες πριν το άτυπο Eurogroup στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Όπως τόνισε έχει λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος πιέζει από τέλος Οκτωβρίου το ποσό παύει να είναι διαθέσιμο.

    -Καθιερώνεται ηλεκτρονικό μητρώο για παραγωγούς, επαγγελματίες και πλανόδιους. Επανέλεγχος όλων των παλαιών αδειών και αυστηρότερα κριτήρια για τις νέες. Νέοι κανόνες για πανηγύρια, παζάρια και καλλιτέχνες του δρόμου. Το «Εθνος» αποκαλύπτει τις κυριότερες αλλαγές που προωθεί η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μέσα από νομοσχέδιο το οποίο θα βγει σε δημόσια διαβούλευση στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριο μέσο για την οργάνωση και παρακολούθηση του υπαίθριου εμπορίου θα είναι η λειτουργία ηλεκτρονικού μητρώου,όπου θα καταγραφούν όλοι οι κάτοχοι αδειών άσκησης δραστηριότητας στον συγκεκριμένο χώρο.

    -Προκήρυξη για την θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου εξέδωσε  η Εθνική Τράπεζα με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016. Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου, να έχουν πρόσφατη εμπειρία στο χρηματοπιστωτικό τομέα, να πληρούν τα κριτήρια και να μην υπόκεινται στους περιορισμούς όπως ορίζονται σε εφαρμογή του Νόμου. Τίθενται, ταυτόχρονα, επιπρόσθετα απαιτούμενα προσόντα που θα εκτιμηθούν. Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν γνώση της αγγλικής γλώσσας.

    -Έναν “κατάλογο κανόνων” προκειμένου οι ευρωπαϊκές τράπεζες να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα των κόκκινων ταμείων προετοιμάζει η ΕΚΤ, όπως τόνισε η επικεφαλής του εποπτικού της μηχανισμού Ντανιέλ Νουί. Πάντως η κυρία Νουί έσπευσε να προσθέσει ότι η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων θα είναι μία διαδικασία η οποία “θα κρατήσει σε μάκρος”.

    – Ανακοινώθηκε από την Attica Bank το νέο δ.σ. με τον Π. Ρουμελιώτη CEO και Πρόεδρο τον Γεράσιμο Σαπουντζόγλου. Το ηγετικό δίδυμο, που πρέπει να τύχει της έγκρισης και από την ΤτΕ, κάτι που αναμένεται τη Δευτέρα, καλείται να φέρει εις πέρας το έργο της ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης καθώς εκκρεμεί η κάλυψη κεφαλαίων ύψους 70 εκατ. ευρώ. Γι’ αυτό εξετάζεται η έκδοση ομολογιακού δανείου, η κάλυψη του οποίου θα γίνει από funds, τα οποία με τη σειρά τους θα αναλάβουν τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων 1 δισ. ευρώ. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ipourgio-ikonomikon-ellada-etimazete-na-vgi-stis-agores/72343



    ΣΧΟΛΙΑ