• Top Stories

    Παπαγγελόπουλος: «Η διαφθορά μπορεί να  νικηθεί, μόνο η βλακεία είναι ανίκητη»

    • NewsRoom


    Με κεντρικό πρόσωπο τον  αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς πραγματοποίησε την Παρασκευή την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, για τη νέα χρονιά στα γραφεία της υπηρεσίας.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξ. Δημητρίου, η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικεφαλής της Αρχής καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κα Ά. Ζαΐρη, η επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων κα Μ. Ψαρουδάκη και η αναπληρώτριά της κα Β. Κρίνα, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κα Μ. Παπασπύρου, και οι επικεφαλής των ελεγκτικών σωμάτων, του ΣΔΟΕ κος Σ. Θωμαδάκης, του ΣΕΕΔΔ κος Δ. Κασσαβέτης, του ΣΕΔΕ κος Σ. Ποτουρίδης, του ΣΕΕΥΠ κος Σ. Ευαγγελάτος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Γ. Καρβουνάκης και  ο Πρόεδρος του ΣΕΚ για την πάταξη του λαθρεμπορίου κος Θ. Αδαμόπουλος.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος, πριν προβεί στην κοπή της πίτας, ευχήθηκε υγεία όχι μόνο σωματική αλλά ψυχική και πνευματική, απαραίτητες στη δύσκολη εποχή που ζούμε, προσθέτοντας: «Η μάχη μεταξύ του καλού και του κακού είναι αέναη. Αυτό άλλωστε αναφέρεται σε όλες τις θρησκείες και τα φιλοσοφικά ρεύματα. Η μάχη λοιπόν κατά της διαφθοράς είναι συνεχής. Αυτό δε σημαίνει ότι η διαφθορά δε μπορεί να  νικηθεί. Μόνο η βλακεία είναι ανίκητη. Για να νικηθεί όμως η διαφθορά τα ελεγκτικά όργανα δεν πρέπει να είναι ανεπαρκή ή να επιδεικνύουν ολιγωρία».

    Η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κα Αναστασία Ξεπαπαδέα με τη σειρά ανέδειξε την πρόοδο και την αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει η Γενική Γραμματεία στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της και εξείρε τη συνεισφορά των εργαζομένων και το υψηλό επίπεδο της ανταπόκρισής τους στις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η νεοσύστατη Υπηρεσία. « Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι κοινωνικό αίτημα και η ΓΕΓΚΑΔ εργάζεται για την πραγματοποίησή του».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανασχηματισμός Κατρούγκαλου: Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κουρουμπλής: Δεν έχει υπάρξει απόφαση στην κυβέρνηση για τον χρόνο των εκλογών



    ΣΧΟΛΙΑ