• Top Stories

    Όλη η αλήθεια για το MEGA: Αυτά είναι τα έγγραφα που πιστοποιούν ότι o φάκελος της Τηλέτυπος είναι πλήρης

    Μανώλης Καψής

    Μανώλης Καψης. Δ/ντης Ειδήσεων Mega


    Σκληρή απάντηση δίνει ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA κ. Μανώλης Καψής στους ισχυρισμούς της Γενικής Γραμματείας, ότι η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ δεν έχει στην κατοχή της όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα με τον κ. Καψή, η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, όπως επίσης και η Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. (μέτοχος του MEGA), έχουν προσκομίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

    Κατόπιν τούτου ο επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα του MEGA ερωτά γιατί η Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δε φρόντισε να ελέγξει τον φάκελο που υπέβαλλε η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, καθώς και το ποιος αλλά και το γιατί διέρρευσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη ψευδή είδηση ότι η εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε δεν διαθέτει φορολογική ενημερότητα.

    Για την ακρίβεια, ο κ. Καψής επισημαίνει:

    1. Η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε έχει προσκομίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Τα σχετικά έγγραφά έχουν παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.

    2. Η Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. έχει προσκομίσει ασφαλιστική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.

    3. Η Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. έχει προσκομίσει τραπεζική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.

    4. Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη έχει υποβάλει υπεύθυνη αρνητική δήλωση στην οποία επισημαίνεται ότι δεν έχει προβεί σε σύναψη δανείων που αφορούν την προς αδειοδότηση δραστηριότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.

    5. Η μέτοχος Prime Applications A.E. με ποσοστό συμμετοχής στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ 2,68% μέσω αγοράς μετοχών από το χρηματιστήριο, έχει προσκομίσει ασφαλιστική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.

    6. Η μέτοχος Prime Applications Α.Ε. κατέθεσε αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.

    7. Η μέτοχος Prime Applications A.E. έχει υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει συνάψει δάνεια για την αγορά μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.

    Συνεπώς, η Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας καλείται να απαντήσει:

    1. Γιατί δεν φρόντισε να ελέγξει τον φάκελο που υπέβαλλε η εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε;

    2. Ποιος και γιατί ‘’διέρρευσε’’ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ψευδή είδηση ότι η εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε δεν διαθέτει φορολογική ενημερότητα;

    Σε κάθε περίπτωση ακόμα και ο πιο αφελής αντιλαμβάνεται την προσπάθεια κυβερνητικών κύκλων να βάλουν λουκέτο στο Mega.

    Υ.Γ Αναμένουμε την ενδελεχή μελέτη και την άμεση δημοσίευση των φακέλων υποψηφιότητας των άλλων εταιριών, όπως ακριβώς πράττει η επιτροπή με τον φάκελο του Mega.

    Ιδού όλα τα έγγραφα της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ:

    01 02 03 04 05 06 07 08 09 010 011

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/marinopoulos-nea-paremvasi-apo-tin-ikogenia-sikofanties-ta-peri-apokripsis-periousiakon-stichion-meso-offshore/64881

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/anna-pouskouri-ti-simveni-kokkino-danio-tis-proedrou-tis-trapezas-attikis-t/64832



    ΣΧΟΛΙΑ