• Top Stories

    To Oktoberfest είχε φέτος έναν απρόσμενο πρωταγωνιστή: το ελληνικό ούζο!

    • NewsRoom

    oktoberfest ουζο


    Το ότι το ούζο είναι το πλέον χαρακτηριστικό ελληνικό προϊόν στο εξωτερικό είναι αδιαμφισβήτητο. Το ότι οι ποσότητες ούζου, όμως, που καταναλώνονται ετησίως στη Γερμανία είναι μεγαλύτερες από εκείνες που πωλούνται στη χώρα μας, είναι όμως – όπως και να το κάνεις – μια μικρή έκπληξη.

    Συγκεκριμένα, οι ετήσιες εξαγωγές (σύνολο χώρας) ούζου στη Γερμανία προσεγγίζουν τα 22 εκατομμύρια φιάλες των 700ml, ενώ υπολογίζεται πως το private label είναι περίπου 75% – 80% της αγοράς.

    Έτσι στο φετινό Oktoberfest, το ελληνικό ούζο έκανε μεγαλοπρεπή εμφάνιση, στο περιθώριο της κατανάλωσης… άπειρων ποσοτήτων μπύρας.

    Κυριότεροι εξαγωγείς private label ούζου στη Γερμανία, αλλά και παγκοσμίως, είναι οι εταιρίες: Ούζο 12, Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, Τσάνταλης, Cavino, Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης και Αναστασόπουλος. Η Ποτοποιία Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου είναι ίσως η μοναδική ποτοποιία με άνθρωπο της στο εξωτερικό και οι ετήσιες εξαγωγές της στη Γερμανία ανέρχονται σε 1,1 εκ. φιάλες των 700ml.

    Σε ότι έχει να κάνει με τη διανομή του ούζου στη Γερμανία τα πράγματα δεν διαφέρουν πολύ από την Ελλάδα. Ο γενικός αντιπρόσωπος τροφοδοτεί super market και κάβες, ενώ οι εισαγωγείς παραδοσιακών προϊόντων εφοδιάζουν εστιατόρια, έχοντας συγχρόνως και λιανική πώληση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι χώρες και οι κλάδοι που θα «απογειώσουν» τις ελληνικές εξαγωγές το 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΣΕ: Συνεχίζουν‭ ‬την‭ ‬ανοδική‭ ‬τους‭ ‬πορεία‭ ‬οι‭ ‬εξαγωγές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο χάρτης των ελληνικών εξαγωγών – Ποιοι κλάδοι ξεχώρισαν το πρώτο εξάμηνο του 2017



    ΣΧΟΛΙΑ