• ΥΓΕΙΑ

    Νίκος Σύψας: Ενδεχομένως αύριο ή μεθαύριο θα συζητήσουμε νέα μέτρα για τον κορονοϊό

    • NewsRoom

    ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας


    Την λήψη νέων μέτρων για την αποτροπή της διασποράς της πανδημίας ετοιμάζεται να συζητήσει η αρμόδια επιτροπή των ειδικών τις επόμενες ημέρες όπως αποκάλυψε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

    Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, μεταξύ των μέτρων που θα εξεταστούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή ενδέχεται να είναι και ο περιορισμός των ανθρώπων που μπορούν να είναι μαζί σε έναν ανοιχτό χώρο.

    «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις», είπε ο κ. Σύψας στον ΣΚΑΪ.

    Όπως ανέφερε, οι πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις δεν προοιωνίζουν κάποιο καλό μέλλον. «Έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα,έχουμε σχεδόν διπλασιασμό των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουμε χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας των ατόμων που προσβάλλονται πλέον από τον κορωνοϊο στα 36, επίσης έχουμε προσβολή σε γηροκομεία», είπε.

    Αναφορικά με την περίπτωση της 27χρονης διασωληνωμένης ειδικευόμενης γιατρού στην Λάρισα τόνισε πως αυτό το τραγικό γεγονός δείχνει πως κανένας δεν είναι αλώβητος από τον ιό, ακόμα και οι νέοι άνθρωποι, ενώ ευχήθηκε η νέα γιατρός να γίνει καλά και να γυρίσει στους ανθρώπους που την αγαπάνε.

    Ο κ. Σύψας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα ασφάλειας που ήδη υπάρχουν.



    ΣΧΟΛΙΑ