• Top Stories

    Ανάγκασαν τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να δουλέψουν Σαββατοκύριακο αλλά η ΗΔΙΚΑ είναι κλειστή

    • NewsRoom
    e-ΕΦΚΑ: Διαγωνισμός για την εκμίσθωση αυτοτελούς ακινήτου στην Αθήνα επί της οδού Σταδίου

    e-ΕΦΚΑ: Διαγωνισμός για την εκμίσθωση αυτοτελούς ακινήτου στην Αθήνα επί της οδού Σταδίου


    Αναταραχή είχε προκαλέσει η ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΦΚΑ, να δουλέψουν ολόκληρο το Σαββατοκύριακο οι υπάλληλοι, με σκοπό να ολοκληρωθεί η απονομή συντάξεων σε περίπου 5.000 δικαιούχους μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Ο λόγος, όπως εξήγησε ο διοικητής του ΕΦΚΑ Θωμάς Μπακαλέξης, είναι ότι αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία για να εγκριθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους που περιμένουν πάνω από ένα χρόνο, κινδυνεύει η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ!

    Στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου λοιπόν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ έφτασαν στις υπηρεσίες, ωστόσο δεν είχαν γίνει οι κατάλληλες συνεννοήσεις. Διαπίστωσαν λοιπόν οι περίπου 500 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ σε όλη την Ελλάδα που έλαβαν εντολή να δουλέψουν σήμερα αλλά και αύριο για να τρέξουν τις διαδικασίες απονομής συντάξεων ότι δεν μπορούσαν να μπουν στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΗΔΙΚΑ!

    Κι αυτό  γιατί πολύ απλά κάποιοι δεν είχαν φροντίσει να ενημερώσουν τις υπηρεσίες ότι τα ηλεκτρονικά υπολογιστικά συστήματα της ΗΔΙΚΑ θα έπρεπε να λειτουργούν εκτάκτως σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή!

    Συνεπώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να υπολογίσουν την ασφαλιστική κλάση για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες συνταξιοδότησης των δικαιούχων!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:   ΕΦΚΑ: Εργασία και τα Σαββατοκύριακα για να μην χαθούν τα 800 εκατ. της υποδόσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το κρησφύγετο των απαγωγέων του Λεμπιδάκη – Σοκάρει η κατάθεση του επιχειρηματία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτοί είναι οι αστυνομικοί που έσωσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη



    ΣΧΟΛΙΑ