• Top Stories

    «Βόμβα» Προβόπουλου: Δεν έχουν γίνει αυθεντικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    Προβόπουλος

    Γιώργος Προβόπουλος. πρώην Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    Την πεποίθησή του πως στη χώρα μας δεν έχουν γίνει «αυθεντικές» και «γνήσιες» μεταρρυθμίσεις εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

    Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Προβόπουλος τόνισε πως «Πολλές μεταρρυθμίσεις σχεδιάστηκαν λάθος και εφαρμόστηκαν λάθος, δυσφήμισαν τη λέξη».

    Κληθείς να σχολιάσει τον χριστουγεννιάτικο «μποναμά» που σχεδίαζε το κυβερνητικό επιτελείο ο κ. Προβόπουλος απάντησε πως το σχέδιο κατά τη γνώμη του δεν είναι υλοποιήσιμο.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά, μια χώρα που είναι καταχρεωμένη, δεν έχει πολυτέλεια να μοιράζει ανύπαρκτο πλεόνασμα με ψηφοθηρικό τρόπο, με την έννοια ότι έχει άλλες υποχρεώσεις πολύ μεγάλες.

    «Θα μπορούσε αυτό να πάει σε δημόσιες επενδύσεις και σε θέσεις εργασίας» ε’ιπε μεταξύ άλλων ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

     Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις είπε επίσης πως οι επώδυνες λύσεις που επιλέχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια δεν έφεραν αποτέλεσμα και στοίχισαν ακριβά.

    Ο κ. Προβόπουλος, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως με τόση υψηλή φορολογία δεν μπορούμε να πάμε σε ανάπτυξη, αφού η ανάπτυξη προϋποθέτει επενδύσεις και εξωστρέφεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έλενα Κουντουρά: Δεν πεινάει ο Έλληνας, δεν βάζουμε φόρους, δεν κόβουμε συντάξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρούτσης: Προσεχώς το 4ο μνημόνιο με βαριά μέτρα για μισθούς-συντάξεις-εισφορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσακαλώτος: Φέρνουμε συνολική ρύθμιση για την αγορά τυχερών παιχνιδιών



    ΣΧΟΛΙΑ