ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Εθνική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια θα διαμορφώσει τα εισοδηματικά κριτήρια που θα μπουν στους παραβάτες του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, επιμένοντας στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.
«Εισοδηματικά κριτήρια υπάρχουν σε πολλές πτυχές της κοινωνικής ζωής. Δεν υπάρχει οριζόντια πολιτική που να είναι δίκαιη» υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης.
Ο νεός ΚΟΚ, ανέφερε ο υπουργός, θα προβλέπει εάν ένας οδηγός συλληφθεί για δεύτερη φορά να πετά τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου, θα του αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης και θα καλείται να δώσει εκ νέου εξετάσεις.
Κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει, προσέθεσε, με όλες τις παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα η στάθμευση σε διάβαση αναπήρων.
Συμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, ο νέος ΚΟΚ θα περιλαμβάνει, τρεις κατηγορίες παραβάσεων: χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας. Με βάση αυτές τις κατηγορίες θα διαμορφωθούν και τα πρόστιμα, ενώ θα υπάρχουν προσαυξήσεις ανάλογα με το εισόδημα.
Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, επανέλαβε ότι η κατάσταση με την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών ομαλοποιείται. Επισήμανε δε ότι ο ΑΜΚΑ είναι απαραίτητο στοιχείο για να φαίνεται ποιοι δικαιούνται επιδοτούμενο (μισό) εισιτήριο και ποιοι όχι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εισοδηματικά κριτήρια στα πρόστιμα για τις παραβάσεις του ΚΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί είναι οι πρώτοι δανειολήπτες που μπαίνουν στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τη Λαγκάρντ-Οι «ζυμώσεις» που θα κρίνουν την αξιολόγηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Politico: Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει ένα μεγάλο δώρο στις τράπεζες της Wall Street – Έρχεται μείωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων του 2008
- Γάλλος ΥΠΕΣ: «Βάρβαροι κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού» – Οργή για τις δηλώσεις του
- Ανδρουλάκης: Η Δημοκρατία στην Αυτοδιοίκηση δεν είναι διαχειριστική λεπτομέρεια – Δεν θα αφήσουμε να κατεδαφιστεί από πειραματισμούς κομματικής σκοπιμότητας
- Η Cinecittà ξανά στο προσκήνιο: Το ιστορικό ιταλικό στούντιο επιστρέφει με ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο στην σκιά των δασμών Τραμπ
