• Top Stories

    Σκληραίνει η κόντρα: Μηνυτήρια αναφορά κατά Καμμένου καταθέτει η ΝΔ

    • NewsRoom
    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Σε μηνυτήρια αναφορά στη Δικαιοσύνη κατά του Πάνου Kαμμένου σχεδιάζει να προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία, κλιμακώνοντας την ένταση με το θέμα της Σαουδικής Αραβίας. Η κίνηση της Νέας Δημοκρατίας έρχεται μετά το μπαράζ αποκαλύψεων γύρω από την εμπλοκή του Βασίλη Παπαδόπουλου στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικών και τις καταγγελίες στρατιωτικών για τις πιέσεις που δέχτηκαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

    Αποκορύφωμα των αποκαλύψεων ήταν το χθεσινό έγγραφο που παρουσίασε χθες στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρεάς Λοβέρδος. Σε αυτό οι στρατιωτικές αρχές φέρονται να έχουν ενημερώσει τον υπουργό ότι η Σαουδική Αραβία δεν αναγνωρίζει τον Βασίλη Παπαδόπουλο ως νόμιμο εκπρόσωπό της. Ωστόσο, ο κος Καμμένος φέρεται να έχει διατάξει να προχωρήσει κανονικά η υπογραφή της σύμβασης.

    Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε ακόμα και για ενδεχόμενο ειδικού δικαστηρίου για το θέμα.

    Χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τη σύμβαση για την πώληση 300.000 βλημάτων συνολικού ύψους 66 εκ. ευρώ από την Ελλάδα στην Σαουδική Αραβία, δημοσιοποίησε μια ανακοίνωση στην οποία θέτει τα βασικά ερωτήματα για το θέμα.

    Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ειδικότερα τονίζει πως ο Νόμος του 3978/2011 ορίζει ρητά ότι για να προχωρήσει οποιαδήποτε αγοραπωλησία αμυντικού υλικού από την Ελλάδα, απαιτείται απευθείας συμφωνία με άλλο Κράτος (goverment to goverment) ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.
    Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ψηφίστηκε ο συγκεκριμένος νόμος: Να απαγορευθούν οι μεσάζοντες για να μην υπάρχουν σκιές στις συμφωνίες και να εκλείψουν τα περιθώρια για μίζες. Η μόνη εξαίρεση του νόμου είναι να υπάρχει επίσημος πληρεξούσιος μιας χώρας και να λειτουργεί κατ’ ουσίαν ως εκπρόσωπος μιας Κυβέρνησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αύριο το swap των 30 δισ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΝΔΙΣΥ: Η κυβέρνηση «κλέβει» δύο χρόνια από τα παρακρατηθέντα υπέρ ΕΟΠΥΥ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζα Πειραιώς: Ανακάμπτουν σταδιακά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Οι κλάδοι με τις υψηλότερες επιδόσεις



    ΣΧΟΛΙΑ