• Top Stories

    Σύμφωνοι οι θεσμοί για υπαγωγή οφειλετών στον εξωδικαστικό – Ποιους αφορά

    • NewsRoom
    Eurogroup


    Σε συμφωνία κατέληξε η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των θεσμών σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό των υπερχρεωμένων οφειλετών και συγκεκριμένα για τα κριτήρια υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό των οφειλετών με χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ. Οι δηλώσεις έγιναν από κυβερνητικό στέλεχος, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης των δύο πλευρών γι’ αυτό το θέμα, ενώ Απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες, προκειμένου να διαμορφωθεί το οριστικό κείμενο.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, συμφωνήθηκε ότι στην αυτοματοποιημένη διαδικασία δεν θα χρειάζεται μελέτη βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β’ κατηγορίας, δηλαδή για ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες, ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία) και φυσικά πρόσωπα. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα «αντιμετωπίζονται» με βάση τα έσοδα-έξοδα, δηλαδή το Ε3 και τα περιουσιακά στοιχεία τους (Ε9), αλλά γι’ αυτές τις επιχειρήσεις δεν θα προβλέπεται κούρεμα χρέους.

    Αντίθετα, υποχρεωμένες να υποβάλουν μελέτη βιωσιμότητας, θα είναι -ανεξαρτήτως ύψους χρεών και πάντα στα επίπεδα 20.000 έως 50.000 ευρώ- οι επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας, δηλαδή οι ΑΕ και ΕΠΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ για Βερναρδάκη: «Το είδαμε κι αυτό, η Κυβέρνηση φακελώνει πολίτες!»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρειος Πάγος: Έρευνα και για Ρουβίκωνα αλλά και για το φακελάκι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανοίγουν οι λογαριασμοί για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»



    ΣΧΟΛΙΑ