• Top Stories

    Σε διαθεσιμότητα η δασκάλα από το Δημοτικό στον Άλιμο – Καταγγελίες από 170 γονείς

    • NewsRoom


    Η δασκάλα μουσικής σε δημοτικό σχολείο του Αλίμου, η οποία δεν δίστασε να βάλει εννιάχρονους μαθητές να χτυπήσουν συμμαθητή τους μέσα στην τάξη, επειδή εκείνος δεν πρόσεχε στο μάθημά της, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

    Πληθώρα κατηγοριών σημειώθηκε το τελευταίο κυρίως διάστημα από τους γονείς του σχολείου για τις απάνθρωπες και αντιπαιδαγωγικές μεθόδους διδασκαλίας που χρησιμοποιούσε, με αποτέλεσμα η απόφαση της 4ης Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, να είναι να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

    Η θέση της καλύφθηκε από άλλον εκπαιδευτικό με το ίδιο αντικείμενο, ο οποίος εμφανίστηκε στο μάθημα του πριν απο δυο μέρες και έτσι η λειτουργία του σχολείου μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε επέστρεψε στην κανονικότητα με τους γονείς να δηλώνουν ανακουφισμένοι από αυτή την εξέλιξη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η δασκάλα Μουσικής αναμένεται να καταθέσει σήμερα στα πλαίσια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ( ΕΔΕ).

    Όπως υποστηρίζουν πηγές από το σχολείο δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις κατηγορίες που της αποδίδουν οι γονείς των μαθητών, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για παρεξήγηση και υπερβολές των μικρών μαθητών.

    Οι γονείς δεν θα διστάσουν να καταθέσουν μέχρι και αγωγές εναντίον της δασκάλας για ψυχική οδύνη που, όπως υποστηρίζουν προκάλεσε στους ίδιους και στα παιδιά τους.

    Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά το τελευταίο περιστατικό όπου η ίδια έβαλε εννιάχρονους μαθητές να χτυπήσουν συμμαθητή τους μέσα στην τάξη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 170 γονείς του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου να υπογράψουν επιστολή, όπου ζητούσαν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας με την ενεργοποίηση των διαδικασιών που θα βάλουν τέλος «σε αυτή την απελπιστική και μακροχρόνια κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά μας στο σχολείο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοκ σε Δημοτικό στον Άλιμο: Δασκάλα διέταξε μαθητές να χαστουκίσουν συμμαθητή τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες καταγγελίες-κόλαφος για τη δασκάλα στον Άλιμο (video)



    ΣΧΟΛΙΑ