• Top Stories

    Σε πλειστηριασμό πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία σε Μύκονο και Σαντορίνη

    ΕΝΦΙΑ


    Σε πλειστηριασμό βγαίνουν ξενοδοχειακές μονάδες μεσαίου μεγέθους και πολυτελείς βίλες, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν εξυπηρετούν τα υψηλά δάνειά τους, καθώς μπαίνουν στο στόχαστρο ΥΠΟΙΚ και δανειστών και παίρνουν «πρώτη σειρά» στην πλατφόρμα των e-πλειστηριασμών που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Δεκέμβριο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικας όχι μόνο πιέζουν ώστε οι εν λόγω ξενοδοχειακές μονάδες και τα πολυτελή εξοχικά να εισαχθούν στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αλλά έχουν υποδείξει και τις περιοχές. Πρώτες στη λίστα βρίσκονται εξοχικές κατοικίες σε Μύκονο και Σαντορίνη και ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα και Χαλκιδική.

    Όπως ανέφερε χθες και ο Μάριο Ντράγκι οι πλειστηριασμοί είναι προαπαιτούμενο της αξιολόγησης και για το λόγο αυτό οι θεσμοί ζητούν την ανάθεση της αρμοδιότητας των πλειστηριασμών σε άλλο φορέα – πλην των συμβολαιογράφων – προκειμένου να απεμπλακεί η διαδικασία μετά και την τελευταία απόφαση του Συλλόγου των Συμβολαιογράφων να απέχουν από τα καθήκοντά τους έως τα τέλη του 2017. Πάντως από την μεριά της η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου, διαβεβαιώνει ότι οι πλειστηριασμοί θα πραγματοποιηθούν τελικά εντός του Δεκεμβρίου.

    Να σημειωθεί ότι το στοκ των ακινήτων προς πλειστηριασμό ξεπερνά τις 15.000, στους οποίους πρέπει να προστεθούν και άλλοι 3.700 περίπου που έχουν λάβει ημερομηνία για τους προσεχείς μήνες. Οι τράπεζες επιμένουν ότι δεν πρόκειται για την πρώτη κατοικία δανειοληπτών, αλλά αφορούν οφειλέτες που διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και βαρύνονται με υψηλές οφειλές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε πλειστηριασμό το ακριβότερο σπίτι της Αθήνας για 35 εκατ. ευρώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έλενα Λυμπέρη: Η απατηλή λάμψη της χρεοκοπημένης ματαιοδοξίας και το εξώδικο από την πισίνα της βίλας της, που γλίτωσε τον πλειστηριασμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σταμάτη – Τσοχατζόπουλος: Διαζύγιο για έναν πλούσιο και σκανδαλώδη γάμο

     



    ΣΧΟΛΙΑ