• Top Stories

    Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον «θάνατο» του Obamacare

    • NewsRoom
    Τραμπ


    Μπορεί να μην έχει καταφέρει να πείσει την Γερουσία να τον υποστηρίξει στις προσπάθειές του για την κατάργηση του Obamacare, ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως το νομοσχέδιο που αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα, αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν.

    «Το “Obamacare, είναι τελειωμένο, έχει πεθάνει, έχει ξεχαστεί», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Δεν υπάρχει τίποτα πλέον από το Obamacare. Το λέω εδώ και χρόνια, η ιδέα δεν θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει, ακόμα και στις καλύτερες μέρες της».

    Τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ δεν αφορούσαν φυσικά το σύνολο του Obamacare, αλλά το κομμάτι που αφορά την αύξηση του ασφαλιστικού κόστους περίθαλψης για τους πολίτες που δεν καλύπτονται από κάποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα από τον εργοδότη τους ή δεν εντάσσονται σε δημόσια προγράμματα. Αυτό αποτέλεσε άλλωστε και το μεγαλύτερο πρόβλημα του Obamacare, καθώς παρά το γεγονός πως λαμβάνουν επιδόματα και επιδοτήσεις, προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν το κόστος ασφάλισης, αρκετοί είδαν τα έξοδά τους να αυξάνονται εδώ και μερικά χρόνια.

    Πάντως ο κ. Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως την επόμενη φορά που θα προσπαθήσει να επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στον εμβληματικό νόμο του προκατόχου του. Όπως ανέφερε, οι Ρεπουμπλικάνοι εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση,  ωστόσο για την εύρεση μιας “βραχυπρόθεσμης” λύσης είναι σίγουρος πως θα συμμετέχουν και  οι Δημοκρατικοί. Την ευθύνη του “λάθους θα φέρουν εκείνοι στην περίπτωση που επικρατήσει το χάος”, ανέφερε ο κ. Τραμπ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ: Οι ευκαιρίες της Αθήνας και οι μπίζνες με τον έμπειρο Αμερικανό



    ΣΧΟΛΙΑ