• Top Stories

    Νέες αποστάσεις από Κουρουμπλή παίρνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

    • NewsRoom
    παναγιωτης κουρουμπλης

    Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ.Τζανακόπουλος ,αναφερόμενος στη ρύπανση του Σαρωνικού και στην υπόθεση Κουρουμπλή δήλωσε πως «όλοι οι υπουργοί βρίσκονται στην καθημερινή κρίση του πρωθυπουργού και απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του», προσθέτοντας πως είναι στο χέρι του πρωθυπουργού, όπως ορίζει το Σύνταγμα, να αλλάζει τους υπουργούς του. 

    Μάλιστα,ερωτηθείς εάν υπάρχει δυσαρέσκεια στο Μαξίμου στο πρόσωπο του κ. Κουρουμπλή και με αιχμή το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας, ο κ. Τζανακόπουλος είπε «ο κ. Μητσοτάκης κάθε φορά ζητά την παραίτηση των υπουργών, η συζήτηση αυτή δεν έχει κανένα νόημα».

    «Δεν υπάρχει δυσαρέσκεια, το Μαξίμου βλέπει ότι γίνεται το καλύτερο δυνατό για να καθαρίσει το περιβάλλον, όλοι θα κριθούν στο αποτέλεσμα», είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

    Σε ερώτηση αν θα υπάρξει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, ο κ. Τζανακόπουλος επικαλέστηκε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού (προχθές) στο υπουργικό συμβούλιο ότι η κυβέρνηση προχωρά στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη μετάβαση των ελέγχων των πλοίων στον νηογνώμονα. Προσέθεσε δε ότι το σύνολο των θεσμικών αλλαγών, μόλις ολοκληρωθεί, θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς και δίνει κατευθύνσεις για τις εργασίες απορρύπανσης των περιοχών και εάν χρειαστεί να μεταβεί στη Σαλαμίνα θα το κάνει, και επανέλαβε πως αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η ουσία του προβλήματος και όχι η επικοινωνιακή διαχείριση.

    Επίσης, όταν ρωτήθηκε για το εάν το πλοίο που βυθίστηκε προκαλώντας οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, μετέφερε λαθραία καύσιμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι από τη στιγμή που το πλοίο ελέγχεται από τις αρχές, δεν θα ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο. Ενώ αναφορικά με το αξιόπλοο, δήλωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας μέχρι και χθες το πλοίο “Αγία Ζώνη ΙΙ ” είχε το αξιόπλοο.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ούτε μέτρα, ούτε διαφωνίες με τους δανειστές βλέπει ο Τζανακόπουλος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας για τα δύο χρόνια συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Οδηγούμε με ασφάλεια τη χώρα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Λαζαρίδης: «Αυτή η κυβέρνηση κάηκε στην Αττική και πνίγηκε στον Σαρωνικό»

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ