• Top Stories

    Κικίλιας: Ο Π. Καμμένος θα δώσει εξηγήσεις στη Βουλή για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

    • NewsRoom
    Κοροναϊός

    Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας


    Στη Βουλή φέρνει το θέμα της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση, ενώ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου καλώντας τον υπουργό Άμυνας να απαντήσει στο κοινοβούλιο.

    Σύμφωνα με τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ, στις 17 Ιουνίου ήρθε μία συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να πωληθούν βόμβες και βλήματα στη Σαουδική Αραβία. Κατά τον κ. Κικίλια πάντα, στις 29 Αυγούστου το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας έσπευσε να διευκρινίσει πως η όποια συμφωνία θα γίνει απευθείας με το υπουργείο και χωρίς μεσάζοντα.

    Ο τομεάρχης της ΝΔ, βασιζόμενος σε δημοσιεύματα, κατηγορεί μάλιστα τον Πάνο Καμμένο πως κάλεσε τον αρμόδιο ταξίαρχο της επιτροπής προμηθειών που έχει ορίσει ο ίδιος στο υπουργείο και τον «ξετινάζει», όπως λέει χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον ότι ανήκει σε κύκλωμα που θέλει να χαλάσει τη συμφωνία.

    «Άρα, το ερώτημά μας είναι ποιος είναι αυτός ο μεσάζοντας, ο πληρεξούσιος, ο εκπρόσωπος; Να τον ονοματίσει. Δεύτερον, ισχύει η συμφωνία του Ιουνίου ή έχει τιναχτεί στον αέρα;» διερωτάται ο κ. Κικίλιας επισημαίνοντας πως είναι προφανές ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Λέει μάλιστα πως το τι έχει συμβεί θα διευκρινιστεί στην επιτροπή της Βουλής. «Εγώ είμαι θεσμικός. Το υπουργείο αυτό δεν επιτρέπει “ταρζανιές”. Αξιοπιστία, σοβαρότητα και απαντήσεις. Έτσι θα λειτουργήσουμε. Ποια συμφωνία ισχύει; Του Ιουνίου ή του Αυγούστου; Και ποιος είναι ο μεσάζοντας;» δηλώνει.

    Ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα F-16 καλεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τόσο για το θέμα της αναβάθμισης των F-16, όσο και για το θέμα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων. «Η συμφωνία είναι συμφωνία και πρέπει να προχωρήσει.

    Οφείλει να έρθει όμως ο ίδιος να εξηγήσει στην επιτροπή. Μετά θα έρθουμε να τοποθετηθούμε με τον τρόπο που προασπίζει κανείς το δημόσιο συμφέρον στη χώρα, ποιες θέσεις εργασίας, πώς θα λειτουργήσουν οι αμυντικές βιομηχανίες» τονίζει. Ο κ. Κικίλιας καλεί τον κ. Καμμένο να απαντήσει και στις καταγγελίες ξένου δημοσιογράφου ότι λειτούργησε ως μεσάζοντας και εν κρυπτώ έτσι ώστε εν μέσω αμερικανικών εκλογών να συναντηθεί ο George Papadopoulos με τον κ. Πούτιν.

    (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειρωνικός ο Καμμένος κατά Ντ. Μπακογιάννη: Σταματώ κάθε διαδικασία για τα F16

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε ο επιχειρηματίας Βασίλης Κουρτέσης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θόδωρος Ρουσόπουλος: Κατεβαίνει στην Β΄Αθηνών. Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ