• Top Stories

    Το ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη για τo αιματοκύλισμα στην Αίγυπτο

    Αίγυπτος


    Την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση κατά κοπτών Χριστιανών στην Αίγυπτο ανέλαβε σήμερα το ISIS.

    Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση μαχητές του Iσλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν την χθεσινή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς.

    «Μία ένοπλη ομάδα από στρατιώτες του χαλιφάτου, έστησαν ενέδρα παγιδεύοντας δεκάδες χριστιανών που πήγαιναν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στα δυτικά της πόλης Μίνια» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι που φορούσαν μάσκες ανέβηκαν σε αρκετά οχήματα που μετέφεραν χριστιανούς κι άνοιξαν πυρ σχεδόν εξ επαφής. Από την επίθεση αυτή, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 29 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 24.

    Πάντως, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι βράδυ της 24ης Μαΐου η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο είχε εκδώσει προειδοποίηση για «επικείμενη αλλά απροσδιόριστη τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο».

    Τον περασμένο Απρίλιο, ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες κοπτών στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 47 άνθρωποι.

    Από την έκρηξη της βόμβας μέσα σε εκκλησία στην αιγυπτιακή πόλη Τάντα είχαν σκοτωθεί 29 χριστιανοί κόπτες, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 60.

    Αεροπορικοί βομβαρδισμοί για αντίποινα

    Την ίδια ώρα, η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου μετέδωσε πως η Πολεμική Αεροπορία συνεχίζει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά στόχων εντός θυλάκων των τζιχαντιστών.

    Την Παρασκευή η Αίγυπτος άρχισε αεροπορικές επιδρομές κατά τζιχαντιστών στην ανατολική Λιβύη, ως αντίποινα για την πολύνεκρη επίθεση κατά χριστιανών κοπτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αίγυπτος: Στους 28 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση κατά χριστιανών κοπτών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αίγυπτος μετά τις επιθέσεις του ISIS

    MH XAΣΕΤΕ: Αίγυπτος: Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ