• Top Stories

    Ιερώνυμος προς Κοντονή: Να χειρίζεστε τους νόμους για το καλό των ανθρώπων

    Ιερώνυμος


    Με μία αποστολική φράση ο Αρχιεπισκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος εξέφρασε στον υπουργό Δικαιοσύνης τη μεγάλη δυσαρέσκεια της Εκκλησίας για την ψήφιση του νέου νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

    Κατά την αποχώρηση του από τον Αρειο Πάγο, όπου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα δικαστική χρονιά, ήταν χαρακτηριστική η απάντηση του κ.Ιερώνυμου στις ερωτήσεις δημοσιογράφων:

    «Επειδή ήταν εδώ και ο Υπουργός και οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των θεμάτων, πήρα μία ωραία φράση που λέει ο Απόστολος “καλός είναι ο νόμος και χρειαζόμαστε καλούς νόμους, αλλά δεν φτάνει ο νόμος, αυτοί που χειρίζονται τον νόμο, που τον χρησιμοποιούν, πρέπει να τον χρησιμοποιούν με κριτήριο το καλό και το συμφέρον των ανθρώπων και του λαού.»

    Δημοσιογράφος: Σας ικανοποίησαν αυτά που είπε ο Υπουργός, για προϋποθέσεις κλπ;
    Ιερώνυμος: Είναι δικά τους θέματα αυτά. Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.

    Για τους δικαστές ο κ. Ιερωνυμος σημείωσε πως: «Ευχηθήκαμε να έχουν πρώτα από όλα υγεία, να έχουν δύναμη, να έχουν κουράγιο, γιατί τα προβλήματα όλων μας έρχονται σε αυτόν το χώρο και όλοι μας περιμένουμε μία αντικειμενική κρίση.

    Παρόντες στον αγιασμό στον Άρειο Πάγο ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής (που εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου παρέπεμψε στη χθεσινή δήλωση του για την παραμονή της Ηριάννας στη φυλακή), ο αναπληρωτής του Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Γιωργος Σάρλης .

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν παραιτείται ο Βασίλης Λεβέντης – Μετανοείτε για να θεραπευτείτε από την εγκεφαλική σας βλάβη λέει στους διεμφυλικούς
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμβρόσιος: Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Σφοδρή επίθεση Πολάκη κατά Δικαιοσύνης για την Ηριάννα: Ολόστραβη δικαιοσύνη, υπηρετεί σχέδιο



    ΣΧΟΛΙΑ