• Top Stories

    Επίθεση του γιου του Τεμπονέρα στον Μπακογιάννη: Κι εμείς πήγαμε σε κηδείες

    • NewsRoom
    Διονύσης Τεμπονέρας

    Διονύσης Τεμπονέρας


    Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη, γιου του δολοφονηθέντος από τον Δημήτρη Κουφοντίνα Παύλου Μπακογιάννη, στο άκουσμα της άδειας του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, προκάλεσε την αντίδραση του Διονύση Τεμπονέρα.

    Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και γιος του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα,  ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 1991 από τον Γιάννη Καλαμποκά, δημοτικό σύμβουλο της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα και πρόεδρο της τοπικής ΟΝΝΕΔ κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στις μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο του τότε Υπουργού Παιδείας Βασίλη Κοντογιαννόπουλου,  απάντησε στον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

    «Ξεχνά ότι και εμείς πήγαμε σε κηδείες» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Διονύσης Τεμπονέρας. «Eίδαμε μάλιστα τους πολιτικούς του συνοδοιπόρους, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Τεμπονέρα και τόσων άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, να φροντίζουν οι φονιάδες – οι κάθε λογής Καλαμπόκες, Ρουπακιάδες, Παττακοί – να αποκαθίστανται σε θέσεις Τραπεζών, να παρελαύνουν αμετανόητοι στα κανάλια και στη βουλή και να απολαμβάνουν την θαλπωρή της κατοικίας τους, κόντρα στο κοινό αίσθημα της κοινωνίας».

    Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους ο Διονύσης Τεμπονέρας επιτίθεται στον Κώστα Μπακογιάννη επειδή «δεν έδειξε ο ίδιος και η οικογένεια του την ίδια ενόχληση ούτε για την αποφυλάκιση Καλαμπόκα μόλις 7 χρόνια μετά τη δολοφονία, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση των λοιπών μελών της Χρυσής Αυγής, ούτε όμως και παλιότερα για την αποφυλάκιση Παττακού».

    Αναφορικά με την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα, ο Διονύσης Τεμπονέρας  υποστηρίζει ότι η κοινωνία επιβάλλεται «να μην είναι εκδικητική απέναντι σε ανθρώπους που χρεώνονται την ευθύνη των πράξεων τους».

    Όσον αφορά, τέλος, τις αντιδράσεις της οικογένειες Μητστοτάκη για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα ακολουθώντας τη γραμμή της χθεσινής απάντησης του Μαξίμου στις κατηγορίες της ΝΔ για την αναληθή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης ως προς το νομικό πλαίσιο από το οποίο προέκυψε η δυνατότητα στον Δημήτρη Κουφοντίνα να λάβει την άδεια, ο Διονύσης Τεμπονέρας κατηγορεί τον Κώστα Μπακογιάννη ότι εκμεταλλεύεται πολιτικά τους νεκρούς του για να «ξεπλύνει» τα ανομήματα της εμπλοκής στο σκάνδαλο Siemens που είναι σε εξέλιξη και τα Paradise Papers.

    Στην ανάρτησή του, πάντως, ο Κώστας Μπακογιάννης είχε υπενθυμίσει πως ο τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας ουδέποτε δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του και συνεχίζει να δηλώνει πολιτικός κρατούμενος που μάχεται εναντίον της αστικής δημοκρατίας, νόμους της οποίας όμως χρησιμοποίησε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: Συνεχίζει να φτύνει τη Δημοκρατία στα μούτρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμήχανη απάντηση Μαξίμου στις κατηγορίες της ΝΔ για την άδεια στον Κουφοντίνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έντονη κόντρα Κοντονή-Μπακογιάννη: «Γελοιότητες» χαρακτήρισε τη διαμαρτυρία της ο υπουργός (video)



    ΣΧΟΛΙΑ