array(0) {
}
        
    
Menu
-0.64%
Τζίρος: 28.59 εκατ.

Έρευνα ICAP CRIF: ESG Pulse (2026)

Emanuele A. Lauro, διευθύνων σύμβουλος της Scorpio
Comments

Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

Συνεχίζει τις αγορές η Scorpio

Η ναυτιλιακή Scorpio Bulkers συμφερόντων του Emanuele Lauro, πρόσθεσε στον στόλο της 3 μεταχειρισμένα φορτηγά πλοία και ένα υπό κατασκευή, μέσω δύο ξεχωριστών συμφωνιών, το ύψος των οποίων αναμένεται να αγγίξει τα 90 εκατομμύρια δολάρια.

Έλληνες ναύτες έσωσαν 3 ναυγούς

Σε διάσωση τριών ναυαγών προέβη το πλήρωμα του bulk carrier VSC Triton Seastar, υπό την διαχείριση της εταιρείας SeaStar Shipmanagement Ltd.  Τo υπό ελληνική διαχείριση πλοίου και με πλοίαρχο τον κ. Σπυρίδωνα Αγαπητό, εντόπισε τρεις κινέζους ψαράδες που είδαν το αλιευτικό τους σκάφος να βυθίζεται στην θαλάσσια περιοχή του Κόλπου του Τόνκιν στη Νότια Σινική Θάλασσα, λόγω του τυφώνα Khanun.

Πούλησε δύο δεξαμενόπλοια η RS Tankers

Η ναυτιλιακή εταιρεία RS Tankers φαίνεται πως προχώρησε στην πώληση δύο καινούργιων tanker της σε Έλληνα εφοπλιστή ο οποίος όμως δεν κατονομάζεται, σύμφωνα με το ΤradeWinds. Ο λόγος για τα tankers RS Tara και RS Aurora (χωρητικότητας 160.000-dwt και κατασκευής 2016 και 2017).

Τέσσερα νεότευκτα για τη Balearia

Τα ισπανικά ναυπηγεία Astilleros Gondan αποκάλυψαν πως η ναυτιλιακή εταιρεία Balearia (επίσης ισπανική) έχει παραγγείλει 4 νεότευκτα πλοία μεταφοράς επιβατών. Τα πλοία αναμένεται να φτάνουν τους 28 κόμβους σε ταχύτητα και θα παραδοθούν στην εταιρεία από τις αρχές έως και τα μέσα του 2018.

 

Νεκροί ναυτικοί ύστερα από τυφώνα

Δύο ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους όταν μία πανίσχυρη καταιγίδα χτύπησε τις ακτές του Βιετνάμ.  Οι άτυχοι άνδρες ήταν μέλη του πληρώματος στα δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που βυθίστηκαν. Μέχρι στιγμής αγνοούνται 11 ναυτικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πούλησε πλοίο της σε συμφέρουσα τιμή η New Vision του Άρη Μπαταγιάννη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Στην τελική ευθεία η αναχρηματοδότηση του χρέους της Navios Holdings

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Τσαντανής: Θετικά τα στοιχεία του τριμήνου για τη Seanergy Maritime

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Metlen: Νέα αγορά 15.000 μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο μέσω της Kilteo
Έρευνα ICAP CRIF: ESG Pulse (2026)
KPMG: 200+ έμπειροι επαγγελματίες συμμετείχαν στη 2η AdvantAge Ημέρα Καριέρας
TSMC: Άλμα πωλήσεων 17,5% έφερε η εκρηκτική άνοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης
Η Costa Cruises είχε το 2025 έσοδα 4,9 δισ. δολάρια και κέρδη πάνω από 1 δισ. δολάρια
BriQ Properties: Στα €3,05 η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών
Angelakos (Hellas): Παρέλαβε το νεότευκτο Adriatica Graeca II που ύψωσε την Κυπριακή σημαία
Maersk: Κέρδη $340 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2026 έναντι $1,25 εκ. πέρσι
Τα 3 δισ. που αλλάζουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ και το σχέδιο πίεσης του NBA Europe προς την EuroLeague
ΟΤΕ: Κέρδη 153,6 εκατ. στο τρίμηνο, στα 338,4 εκατ. τα προσαρμοσμένα EBITDA – Το μήνυμα Νεμπή