• Top Stories

    Μάριος Ηλιόπουλος: Χρυσές business για τον εφοπλιστή

    Μάριος Ηλιόπουλος, εφοπλιστής SeaJets

    Μάριος Ηλιόπουλος, εφοπλιστής SeaJets


    Η ναυτιλιακή SeaJets Catamaran, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος φαίνεται πως εξασφάλισε, από την μεταπώληση ενός panamax bulker, κέρδος της τάξεως του 75%, σχετικά με την τιμή που το είχε αγοράσει αρχικά.

    Συγκεκριμένα πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Haris Athina (χωρητικότητας 74.800-dwt και κατασκευής 2001), το οποίο αγόρασε η SeaJets πριν από δύο χρόνια σε τιμή «ευκαιρίας», από την επίσης ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή, την DryShips, του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ηλιόπουλος, φέρεται να έχει βρει αγοραστές από την Κίνα για το Haris Athina, με το deal να φαίνεται πως κλείνει στα 7,5 εκατομμύρια δολάρια. Σημειώνεται ότι η SeaJets δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την επικείμενη πώληση.

    Πάντως η πώληση του Haris Athina για την τιμή αυτή θα ήταν το βέλτιστο σενάριο. Ειδικότερα η Seajets αγόρασε, το κατασκευασμένο στα ναυπηγεία Hudong Zhonghua, bulker, στο τέλος του περασμένου έτους. Τo κόστος της αγοράς ανήλθε στα 4,5 εκατομμύρια δολάρια και το φορτηγό πήρε το όνομα Sonoma.

    Το πλοίο φαίνεται πως ήταν ξεκάθαρα μια «ευκαιριακή» επένδυση από την αρχή, κάτι το οποίο αναμένεται να αποδειχθεί και εμπράκτως, όταν ανακοινωθεί το deal. Ήταν, και παραμένει το μόνο πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου στο στόλο της ναυτιλιακής.

    Ο κ. Ηλιόπουλος δραστηριοποιείται πρωτίστως στο χώρο των tankers καθώς και στις γραμμές που εξυπηρετούν το επιβατηγό  κοινό στο Αιγαίο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Οικονόμου: Ακόμη ένα big hit από τον εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: HSW – Attica: Οι επιδιώξεις του Grimaldi και ο ρόλος της Fortress

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λ. Πατίτσας: Η Atlas Maritime αγοράζει bulker για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια

     



    ΣΧΟΛΙΑ