• Top Stories

    Μπόμπολας εναντίον Φιλιππόπουλου: Τι σημαίνει η κόντρα των δύο εκδοτών

    Φώτης Μπόμπολας

    O τέως διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.


    Αίσθηση συνεχίζει να προκαλεί η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον  Φώτη Μπόμπολα και τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο, με επίκεντρο την κατάρρευση του πρακτορείου διανομής Ευρώπη.

    Το αφεντικό του «Πήγασου» κατέθεσε αγωγή εναντίον του ιδιοκτήτη των Αττικών Εκδόσεων ζητώντας ως αποζημίωση το ποσό των 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη που ισχυρίζεται ότι υπέστη.

    Ο λόγος για δημοσιεύματα του capital.gr που αφορούσαν στην εμπλοκή του στην υπόθεση της κατάρρευσης του πρακτορείου διανομής «ΕΥΡΩΠΗ» και των χρεών προς εκδοτικές επιχειρήσεις, στο οποίο η εταιρεία του υπήρξε μέτοχος και ο ίδιος μέλος του διοικητικού του συμβουλίου.

    Άνθρωποι που παρακολουθούν τις εξελίξεις υπογραμμίζουν πως ο ισχυρός άνδρας του Πήγασου που μέχρι πρότινος εξέδιδε τις εφημερίδες «Έθνος» και «Ημερησία» δεν λέει όλη την αλήθεια όταν ισχυρίζεται ότι το πρακτορείο κατέρρευσε λόγω της αιφνιδιαστικής αποχώρησης των δύο μεγαλύτερων πελατών του: δηλ. των Αττικών Εκδόσεων και του «Πρώτου Θέματος».

    Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι αυτοί οι δυο πελάτες μπορεί να συνεισέφεραν το 30% των ετήσιων πωλήσεων του πρακτορείου (50 εκατ. ευρώ σε σύνολο 150 εκατ. ευρώ), ωστόσο όπως λένε δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την κατάρρευση. Από την άλλη πλευρά, πάντως, παραδέχονται πως ο χώρος του Τύπου περνάει τις δυσκολότερες μέρες του από το ξέσπασμα της κρίσης και σίγουρα η αποχώρηση δυο τέτοιων ομίλων αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα.

    Όσον αφορά στον ισχυρισμό του κ. Μπόμπολα περί κοινής και συντονισμένης απόφασης για καταγγελία των συμβάσεων από τις Αττικές Εκδόσεις και το Πρώτο Θέμα και ανάθεσης της διανομής των  εντύπων τους στο πρακτορείο τύπου ΑΡΓΟΣ ΑΕ., που είχε ως αποτέλεσμα να αποτέλεσμα να προκληθεί την αμέσως επόμενη ημέρα, η άμεση “αποχώρηση” του συνόλου των λοιπών εκδοτικών επιχειρήσεων από την ΕΥΡΩΠΗ ΑΕ δεν μπορούν να εκφράσουν γνώμη.

    Όπως επίσης δεν μπορούν να εκφράσουν γνώμη για τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ηθική αυτουργία του κ. Μπόμπολα στην τέλεση του αδικήματος της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος. Αυτό, σημειώνουν, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το κρίνει.

    Στον αντίποδα, φαίνεται να τους πείθουν περισσότερο τα επιχειρήματα Φιλιππόπουλου αλλά και τα ερωτήματα που διατυπώνονται για την βιωσιμότητα του πρακτορείου στην απάντηση που έδωσε το site, σχολιάζοντας την αγωγή του κ. Μπόμπολα.

    Το σημείο όπως λένε που πρέπει να πέσει περισσότερο φως είναι στο ερώτημα που διατυπώνει το capital.gr σχετικά με την ύπαρξη δικαστικής απόφασης σύμφωνα με την οποία υπήρξε συντηρητική κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών μελών της διοίκησης του πρακτορείου Ευρώπη ΑΕ αλλά και του ιδίου του Φώτη Μπόμπολα για οφειλή προς εκδοτική επιχείρηση.

    Τέλος, ένα ακόμη στοιχείο που κάνει πολλούς να θεωρούν πως στην συγκεκριμένη διαμάχη η πλάστιγγα γέρνει περισσότερο υπέρ του κ. Φιλιππόπουλου είναι το γεγονός πως ο κ. Φιλιππόπουλος ως άνθρωπος «ήπιων τόνων» δεν θα εμπλέκονταν τόσο εύκολα σε μια τέτοια διαμάχη.

    Υπογραμμίζουν πάντως πως σε κάθε περίπτωση η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα κρίνει ποιος από τους δυο άντρες έχει δίκιο ενώ δεν κρύβουν πως περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα νέα στοιχεία που υποσχέθηκε πως θα φέρει στο φως για την υπόθεση το οικονομικό site.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φώτης Μπόμπολας: Κατέθεσε αγωγή κατά του Capital.gr

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Γεώργιος Μήτραινας πρόεδρος του ΔΣ της Τηλέτυπος



    ΣΧΟΛΙΑ